Afbeelding

Matthäus Passion 2018 in Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Na zijn jubileumviering 2 jaar geleden en de dirigenten-wissel vorig jaar gaat Concertkoor Immanuel in 2018 een nieuwe uitdaging aan. Voor het eerst na 56 jaar voert het de Matthäus Passion uit onder leiding van haar nieuwe dirigent Sander van den Houten. Het koor is erg gelukkig met deze uitvoering die voor veel leden een langgekoesterde wens is.

Daarnaast hebben de repetities in het afgelopen jaar duidelijk gemaakt dat de dirigent zich duidelijk een eigen visie heeft gevormd op dit beroemde werk van Johann Sebastian Bach. En bovendien heeft hij kans gezien met zijn bevlogenheid die visie over te brengen op het koor. Daarmee mag duidelijk zijn: een 100 jaar oud koor is zeker niet bang voor een uitdaging. Er is hard aan gewerkt en het resultaat kunt u bewonderen en verwonderd beluisteren op 23 maart in de Buitenkerk om 19.30 uur.

Vanwege het zicht of liever de beperkingen daarin wordt gebruik gemaakt van videoschermen. Het koor doet dat niet alleen, maar met hulp van vele medewerkenden. Allereerst is er de gelukkige samenwerking met het Kamper Boys Choir. Verder het orkest Strijklicht en de solisten: Linde Schinkel, sopraan, Robert Kuizenga, countertenor, Adrian Fernandes, evangelist en tenor-aria's, Bert van de Wetering, bas, Christuspartij, Jasper Leever, bas aria’s, Carl Visser, orgel.

Hoewel er veel uitvoeringen van de Matthäus Passion te beluisteren zijn in de omgeving meent Concertkoor Immanuel dat deze uitvoering een waardevolle toevoeging is tegen een zeer aantrekkelijke toegangsprijs (27,50 euro in de voorverkoop, 30 euro in de kerk).