Afbeelding

Opening nieuwe locatie geWOON! Service Team

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Maandag heeft de opening plaatsgevonden van de nieuwe werkplaats van het Service Team geWOON! aan de Industrieweg 13 in Kampen. Na de toespraken van Gosse Noppert (directeur PGVZ) en Dhr. Spaan (wethouder gemeente Kampen) werd de officiële opening verricht. De oude locatie aan de Ertsstraat was door uitbereiding van de activiteiten te klein geworden.

Het Service Team is een basis- leerwerkplek (werkplaats) voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij komen vanuit de WMO (wet-maatschappelijke-ondersteuning) binnen. Binnen het Service Team leert men nieuwe vaardigheden, ontmoeten ze nieuwe mensen en ontwikkelen ze een werkritme.

In de werkplaats worden diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals; houtbewerking, schilderen, maken van meubels en het maken van producten voor de winkel geWOON! en in opdracht van derden. Het team beschikt over een complete servicebus. Op deze manier, kan men ‘extern’ ervaring opdoen door op locatie werkzaamheden te verrichten. Ook worden er al nieuwe plannen gemaakt om de activiteiten nog verder uit te bereiden.

Medewerkers van het Service Team hebben een eigen begeleider en een persoonlijk plan. Activiteiten en ondersteuning zijn gericht op het zetten van stappen in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. Als medewerkers klaar zijn om een stap verder te gaan, kan PGVZ bemiddelen en ze verder begeleiden naar een reguliere baan.

Wilt u ook een kijkje nemen in de nieuwe werkplaats? Dat kan van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 maart (Week van Zorg & Welzijn) tussen 10.00 en 16.00 uur. Nieuw adres: Industrieweg 13 in Kampen. Wilt u meer informatie over het Service Team geWOON!? Henk van de Belt - 06-15152482.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden