Afbeelding

Architectuurlezingen over Barcelona

Cultuur

KAMPEN – Architectuurhistoricus Hans de Man is terug! Op dinsdag 27 maart, 10 en 17 april verzorgt hij bij kunstencentrum Quintus aan de Vloeddijk 38 een serie lezingen over Barcelona. ´De opkomst van een wereldstad´, ´De wereld van Gaudi´ en ´Het moderne Barcelona´ zijn de onderwerpen die aan bod komen.

“Barcelona is een fantastische, bruisende stad die kan rekenen op een nog altijd groeiende belangstelling. Begrijpelijk, want Barcelona heeft talloze bezienswaardigheden als gebouwen en parken. Desondanks is lang niet iedereen op de hoogte van de geschiedenis en achtergrond van de Catalaanse hoofdstad”, aldus Hans de Man. De architectuurhistoricus neemt zijn publiek in deze lezingentrilogie mee terug in de rijke historie: de gotische wijk, de 19e-eeuwse stadsuitbreidingen van Ildefons Cerda, het werk van Antoni Gaudi en het wereldberoemde paviljoen van Mies van der Rohe. “Uiteraard kijken we ook uitvoerig naar de recentere architectuur zoals het Olympisch dorp en de skycraper van Jean Nouvel. Naast al deze bekende topwerken maak je ook kennis met een andere, onbekende kant van Barcelona, ver weg van het toeristisch gedruis.”

Voordelig passe-partout

Bij alle lezingen van Hans de Man staat naast het ‘wat’ ook nadrukkelijk het ‘waarom’ centraal. Daarom is er relatief veel aandacht voor achtergrond en context. Deze leerzame en boeiende lezingen zijn ook zeer geschikt voor mensen zonder architectuurachtergrond. Aanvang 19.30 uur. De entree per lezing is €12,50. Via www.quintuskampen.nl kun je een voordelig passe-partout aanschaffen van €25 voor alle drie lezingen. Info: 038-3371200.