Afbeelding

Nieuw Kinderkunstacademie in Kampen

Cultuur

Nieuw in Kampen Kinderkunstacademie

Beeldend kunstenaar Lydia Roelofsen en Elviera Cop-Weelink van Gastouderopvang ‘t Liesje beginnen samen een Kinderkunstacademie in Kampen. Het doel van de academie is om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met kunst. Wij doen dit zonder winstoogmerk om de leskosten zo laagdrempelig mogelijk te houden. Met ouders die de inschrijving (deels) niet kunnen betalen zoeken wij graag samen naar een oplossing omdat ieder kind telt en mee moet kunnen doen. Kunst prikkelt de creativiteit en is volgens ons dagelijkse gezonde kost voor het brein.

In de eerste cursus: Kunst: kijken, maken en exposeren met acht lessen willen we de kinderen graag kennis laten maken met kunst. We doen dit door een bezoek aan een museum, kunstenaar, atelier en/of gaan naar buiten op zoek naar kunst. Samen kijken, vertellen en luisteren we om daarna zelf aan de slag te gaan. Tijdens de lessen leren de kinderen werken met verschillende materialen en technieken. Ze ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat het is om een echte kunstenaar te zijn.

De laatste les wordt omgetoverd in een bijzondere expositie waar iedereen mag komen kijken. Er komt een opening en een veiling waar ieder kind een werk mag laten veilen. De opbrengst zal gaan naar een goed doel ten behoefte van kinderen en kunst in de regio Kampen. Voor meer informatie en opgave: https://kinderkunstacademie.jimdosite.com/