Afbeelding
pixabay

Wie wil er gastouder worden?

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Gastouderbureau Tante Vroesh organiseert vrijdag 23 maart een 'inloopochtend' voor een ieder die graag gastouder wil worden en daarover meer informatie zou willen. Tijdens de inloopmorgen vertelt Bianca Diender van Tante Vroesh je meer over de criteria die horen bij het gastouderschap. Ook geeft ze tips om als ondernemer je eigen gastouderschap succesvol neer te zetten.

Ze komen geregeld voorbij: advertenties waarin gastouders worden gevraagd. Opvang voor kinderen waarvan de ouders werken. Op tijden die niet altijd netjes tussen negen en vijf liggen. Bij een gastouder is in overleg veel mogelijk; vaste opvang en ook flexibele opvang, een extra dag, opvang in het weekend, of in de avond. Sommige gastouders bieden 'hun' kinderen soms zelfs een slaapplek aan. Gastouders die zich via Tante Vroesh presenteren, doen dit werk vanuit passie, vanuit hun hart. Daarnaast spreken de vergoedingen die geboden worden, menigeen aan, maar: je kunt jezelf niet zomaar als gastouder opwerpen. Daar zijn strenge regels en criteria voor opgesteld. Tijdens de inloopmorgen vertelt Gastouderbureau Tante Vroesh je exact wat er zoal bij komt kijken en aan welke criteria je moet voldoen.

Criteria
Zo moet je als gastouder een geschikt diploma hebben en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en ook alle structureel aanwezigen dienen deze te overleggen en in te schrijven in het persoonregister Kinderopvang, dit alles voor de continue screening. Daarnaast heb je een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nodig. Verder moet je, om te mogen werken als gastouder, je inschrijven bij een geregistreerd gastouderbureau, zoals Tante Vroesh. Zij staat dan ook geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Om te kunnen werken als gastouder moet je minimaal 18 jaar zijn, en tijdens de opvang Nederlands, Fries of een erkende Nederlandse streektaal spreken. Alle eisen aan gastouders staan in de Regeling Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Kwaliteitswaarborg
Een gastouderbureau – zoals Gastouderbureau Tante Vroesh – is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gastouders. Dit staat in de Wet Kinderopvang. Het bureau moet de gastouders begeleiden en de kwaliteit van de zorg controleren. Gastouderbureau Tante Vroesh bestaat inmiddels 12 jaar. Er zijn bijna 75 gastouders bij het bureau aangesloten. Bianca Diender maakt gastouders graag sterk in hun ondernemerschap en adviseert ze daarbij. De jarenlange ervaring op dit vakgebied, én in de begeleiding van gastouders, maakt Bianca Diender tot een autoriteit op dit gebied. Ze weet als geen ander hoe een gastouder zich kan bekwamen in professionaliteit en vakkundigheid. Ook geeft ze graag tips en adviezen omtrent jouw ondernemingsplan om van jouw gastouderschap een succes te maken. Niet alleen is dat goed voor jou, maar ook voor de opvang die jij kinderen als gastouder wilt bieden.

Meer weten? Maak dan nu snel een afspraak, zodat Bianca Bianca Diender vrijdag 23 maart tijd voor je heeft! Kijk op www.tantevroesh.nl en meld je aan.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21