Afbeelding
Joost Lemette

Open brief aan de burgemeester

· leestijd 1 minuut Algemeen

Geachte Burgemeester,

Het is een verschijnsel van deze tijd om de kinderen met de auto naar school te brengen. Ook menig kind dat op CBS Het Stroomdal en OBS Villa Nova, in de wijk Het Onderdijks, onderwijs geniet, wordt zo naar school en BSO gebracht. De auto's worden al dan niet netjes geparkeerd in de daartoe aangelegde parkeervakken aan de Waker. Als het kind veilig is afgeleverd stapt de ouder weer in de auto en dan gaat het fout. De straat waarin geparkeerd wordt, de Waker, is een éénrichtingsweg.

Blijkbaar hebben veel ouders dat niet door, of wordt dit gegeven botweg genegeerd en verlaten zij tegen de rijrichting in, de Waker. De scholen hebben al herhaaldelijk acties gevoerd om dit aan de ouders duidelijk te maken, de wijkvereniging heeft het meerdere malen aangekaart in de overlegmomenten met de gemeente en de wijkagente doet wat zij kan. Zodra zij echter in haar uniform ter plaatse verschijnt weet blijkbaar iedereen plotseling weer hoe het hoort. Deze, in mijn ogen verkeershufters, denken vaak ook nog dat zij voorrang hebben op verkeer dat (voor hen) op de Bouwkamp van links komt! De bijgevoegde foto is geënsceneerd om de situatie duidelijk te maken.

Helaas zijn het niet alleen de ouders die tegen de verplichte rijrichting in rijden, ook enkele bewoners aan de Waker maken zich hieraan schuldig. En dit fenomeen treedt niet alleen 's morgens op, maar uiteraard ook tussen de middag (in mindere mate) en 's middags als de oogappeltjes weer worden opgehaald van school of BSO.

Beste burgemeester, ik ga het niet hebben over moraal en veiligheid. Die aspecten mogen genoegelijk wel bekend zijn. Liever vraag ik u vriendelijk doch dringend om uw daadkrachtige inmenging die leiden tot niet mis te verstane maatregelen die een definitief einde maken aan dit 'verkeershufter' gedrag. En uiteraard nodig ik u met alle plezier uit om samen 's morgens rond half negen te gaan 'hufterloeren'. De bal ligt bij u.Met vriendelijke groet,

Joost Lemette
Oud-voorzitter Wijkvereniging Het Onderdijks

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57