Zalk doet goede zaken

WIJTHMEN – De achttiende speelronde is uitstekend verlopen voor Zalk. Zelf won de ploeg met 0-2 van Wijthmen. Concurrent VSW verloor thuis tegen Noord Veluwe Boys, zodat Zalk de koppositie heeft verstevigd.

Zalk begon gretig aan de wedstrijd. Wijthmen werd gelijk vastgezet. Dat leverde al in de 7e minuut rendement op. Twee keer achter elkaar werd het doel snel onder vuur genomen, maar zonder resultaat. In deze schiettent was het de derde keer raak via Jeroen van den Bosch. Daarna verzuimde Zalk om verder weg te lopen. Na een goede fase kwam Wijthmen er beter in. Zalk liep te ver achteruit en bracht zichzelf daarmee in de problemen. Dat leverde de thuisploeg voor rust één goede kans op. Zalk-keeper Cor Straetemans bracht redding.

Ook na rust was Wijthmen enkele keren gevaarlijk. Toch was het Zalk dat tot scoren kwam. Na een overtreding op Shaan Tasneem kreeg Zalk een strafschop. Aart Schreuder maakte vervolgens vanaf de stip zijn 21ste competitietreffer.

Na de 0-2 ging Wijthmen op jacht naar de aansluitingstreffer. Dat leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het Zalker doel. Keeper Straetemans was in deze fase belangrijk voor zijn ploeg. De 47-jarige goalie heeft besloten nog een jaar door te gaan als keeper bij Zalk. “Het gaat goed en fysiek voel ik me ook goed. Ik heb er nog geen spijt van gehad om als keeper aan de slag te gaan bij Zalk. We hebben een leuke groep, iedereen wil voor elkaar werken. En de resultaten zijn goed. Dat werkt natuurlijk ook mee.”