KHC komt sneu weg in Wierden

WIERDEN – KHC heeft zaterdag met 2-1 verloren van SVZW. Een zeer ongelukkige nederlaag. KHC ging in de tweede helft op jacht naar de tweede helft. De ploeg kreeg kansen, maar scoorde niet en kreeg in de slotfase het deksel op de neus: 2-1.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. SVZW zorgde voor het eerste gevaar via een gevaarlijke vrije trap. KHC-goalie Roy van Dijk tikte de bal over. Daarna moest Van Dijk nog enkele keren in actie komen. Aan de andere kant waren er ook kansen voor KHC. In de 11e minuut leek Jeffrey de Nooijer de 0-1 aan te tekenen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de aanvaller hands zou hebben gemaakt. Vijf minuten later liet De Nooijer een goede kans liggen.

In de 36ste minuut kwam SVZW aan de leiding. Nadat de bal tegen de onderkant van de lat stuiterde, scoorde Tom Hegeman in de rebound. Even later voorkwam goalie Van Dijk met een uitstekende redding de 2-0.

Na rust was KHC de bovenliggende partij. In de 59ste minuut miste Brenn de Lange een goede kans op de gelijkmaker. In de 74ste minuut kwam SVZW met tien man te staan. Robin de Jong werd met rood weggestuurd, nadat hij de doorgebroken Hooisma onderuit haalde. Zes minuten later kwam KHC langszij. De Nooijer kopte raak uit een corner. Daarna ging KHC op jacht naar de winst. Kansen kregen de bezoekers voldoende, maar gescoord werd er niet. Daarvoor kreeg KHC in de slotfase de rekening gepresenteerd. Via een uitval kwam SVZW gevaarlijk opzetten. De lat bracht in eerste instantie redding. Deniz Sahbaz bezorgde SVZW de winst in de rebound en bezorgde KHC een enorme kater.