Jan Buitenhuis

Go-Ahead houdt WHC in bedwang

(door Gerard Meijeringh)

WEZEP – Interim-trainer Henk Nieuwenhuis van Go-Ahead Kampen heeft het eerste punt binnen. Bij WHC behaalde Go-Ahead Kampen zaterdag een verdienstelijk 3-3 gelijkspel. Grote man bij de Kamper eersteklasser was Wilbert Wessels. De jonge spits scoorde drie keer.

Go-Ahead kende een droomstart. Al in de 8e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Wessels reageerde alert, nadat de WHC-goalie de bal niet goed verwerkte. In de 25ste minuut konden de meegereisde Go-Ahead-supporters weer juichen. Op aangeven van Arjan Wiegers tikte Wessels de 0-2 tegen de touwen. Zeven minuten later deed WHC wat terug. Jonathan van Marle kopte raak uit een vrije trap van Mitchel Dijkhof. Vlak voor rust kregen beide ploegen een grote kans. Eerst schoot Roy Visscher namens Go-Ahead in kansrijke positie net naast. Even later schoot Jasper van der Stouw van dichtbij tegen de paal.

Na rust kwam Go-Ahead al snel onder druk. “We liepen te ver achteruit”, aldus Nieuwenhuis. In de 57ste minuut schoot Jelle Post op fraaie wijze de gelijkmaker op het scorebord. Nadat Dijkhof namens WHC de paal raakte, kwam de thuisploeg in de 62ste minuut op 3-2. Kevin Siemelink profiteerde van een fout van Tim Noordman. De keeper van Go-Ahead liet de bal los. Vijf minuten later trok Wessels de stand weer gelijk. Wederom was de assist van Wiegers. Daarna gebeurde in de resterende tijd van alles. “Het was een tombola. Zij kunnen 4-3 maken, maar wij kregen ook twee goede kansen. Objectief gezien was de 3-3 een juiste weergave van de krachtsverhoudingen”, aldus Nieuwenhuis, die vindt dat Go-Ahead als groep stappen heeft gemaakt. “We hebben laten zien dat we met deze groep iets kunnen afdwingen.”

Nieuwenhuis vond het mooi dat Wessels drie keer scoorde. "Hij voelt het vertrouwen. Hij heeft veel potentie. Op de bank zitten met twijfels, daar leert hij niet van. Vandaag scoort hij drie keer, maar hij is er nog lang niet. Hij moet niet gaan zweven.” Komende zaterdag wacht het belangrijke degradatieduel tegen Hierden. “Dat is een echte finale, daar houd ik van. We moeten met lef spelen. ‘No Guts No Glory’. Komende zaterdag moeten we iets forceren.”