Afbeelding
bekend

Lichtjes en liggeld voor Bruine Vloot

Algemeen

De Gemeente Kampen heeft een terecht besluit om de schepen die ons mooie stadsfront verlichten te korten in liggeld. Dit geldt helaas alleen voor de grote zeilcharterschepen aan de IJsselkade. Ook in de Oude Buitenhaven liggen verlichte Bruine Vloot Schepen. Op de foto is de monumentale botter KP 32 te zien. Deze ligt in het museumgedeelte van de Oude Buitenhaven. Daar liggen meer door de Rijksoverheid erkende Varende Monumenten. Zowel van de Kamper Botterstichting alsook van enkele particulieren die allen zorg dragen voor dit Maritieme erfgoed. Dit zijn ook de echte Bruine Vloot Schepen. Die naam hebben ze te danken aan het bruin tanen van hun witte katoenen zeilen.

Waarom komt de gemente deze schepen ook niet tegemoet wat liggeld betreft.Sommige betalen meer dan 500 euro om daar in de museumhaven te mogen liggen. In menig andere museumhavenhaven in de rest van Nederland liggen de Varende Monumenten gratis. Betaald de Nachtwacht ook "hanggeld"om in het Rijksmuseum te mogen hangen.

Om toch inkomsten te krijgen voor het onderhoud, restauratie en liggeld van die mooie schepen gaat de Stichting tot behoud Kamper Botters met SAIL KAMPEN weer lekkere zalm roken. Samen met de Foodtruck Vischrookerij roken de vrijwilligers moten zalm of een lekker broodje zalm. Met de botters kan tijdens SAIL Kampen ook gevaren worden vanuit de Oude Buitenhaven. De vrijwilligers kunnen U dan ook vertellen over dat tanen van de Bruine Vloot en de visserijgeschiedenis van Brunnepe en Kampen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 21 uur geleden