Afbeelding
Set Up IJsselmuiden

Set Up wint bij hekkensluiter Donitas 2.

· leestijd 1 minuut Sport

Groningen 17 maart - Nadat de heren van Set Up IJsselmuiden afgelopen 3 wedstrijden winnend hadden afgesloten gingen ze vol goede moed naar het hoge noorden om tegen het 2e team van Donitas te spelen.

Door een aantal blessures en werk waren een aantal basisspelers van heren 1 niet beschikbaar, hierdoor moest er een beroep gedaan worden op aantal spelers van het 2e team uit IJsselmuiden. Ook miste Set Up coach/trainer Peter Gaillard die afgelopen week succesvol was geopereerd aan zijn grote teen en had voorzitter (Joffrey van den Belt) bereid gevonden om de heren te coachen.

De 1e set begon Set Up matig aan de wedstrijd, door veel service fouten van de tegenstander liep men nog goed mee in de set. De echte motivatie om te winnen kwam midden in de set naar voren. Set Up liep hierdoor naar een makkelijke set winst van 17-25.

De 2e set was rommelig doordat Set Up het spel moest maken en Donitas mee liep en wist aan het eind van de set nog extra gas te geven waardoor de set door de thuisploeg binnen gehaald werd met 27-25.

De 3e set brachten de gasten uit IJsselmuiden weer orde op zaken en lieten Donitas weer op gepaste afstand en wonnen de set in 18-25.

Set Up dacht dat de wedstrijd al gewonnen was en liet de wil om te winnen wat varen. Aan het einde van de set kwam Mark Flier in het veld om orde op zaken te stellen. Mark liet even zien dat hij eredivisie ervaring had en wist de winst binnen te slepen voor Set Up heren 1. 24-26

Zaterdag 24 maart staat de thuiswedstrijd tegen de koploper Sneek op het programma. Wees welkom in de Oosterholthoeve om 19:00 uur voor deze topwedstrijd.