Afbeelding
Erik Sluiter

Ventura en Sail Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Terwijl het maritieme programma zich langs de IJssel afspeelt, kunnen bezoekers hun hart ophalen aan muziek en theater met de historische binnenstad van Kampen als decor. De organisatie van Sail heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Stichting Jeugdtheater Ventura.

Ventura gaat op zaterdag, zondag en maandag op diverse locaties in de binnenstad optredens verzorgen die op de een of andere manier gelinkt zijn aan facetten van het maritieme leven.

U gaat Venturao otredens aantreffen op de Botermarkt, Koeplein, Plantage, Van Heutzplein. Plein van de Unie, Keizerkwartier en op Oude Straat ter hoogte van de Buitenkerk. De optredens zijn gepland vanaf 11.00 uur 's morgens.

Café
Uitrusten van al dit moois doet u bij ‘t kleine café aan de haven” bij het Schokker monument. Hier vindt men naast de vroegere gezelligheid ook muziek en theater. Het is een door Ventura gecreëerd ouderwets cafeetje met terras. Met een drankje steunt u deze organisatie die zoveel betekent voor het culturele leven in Kampen. Naast het terras staat de “Dikke Bertha”, de grote op stoom aangedreven koffiemachine.

Parade
Om Sail Kampen 2018 nog leuker en mooier te maken wordt op zaterdag en maandag, om 12.00uur en 15.00.uur, een parade ' uit vervlogen tijden' gelopen. Het geheel heeft een bijzondere samenstelling en is daarom dan ook niet helemaal historisch verantwoord, maar daardoor juist zeker de moeite waard. De parade start bij de Bovenkerk en zal zich door de Oude Straat naar de Buitenhaven begeven. De “processie uit vervlogen dagen” is een niet te missen onderdeel tijdens “Sail Kampen 2018”