Afbeelding
Cees Rutten

Steeds meer vraag naar zonnebrillen op sterkte

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Eyelove komt met nieuwe collectie met meer metalen monturen

Steeds meer brildragers kopen ook een zonnebril op sterkte. Dat merkt optiekketen Eyelove, met een verkooppunt bij DA Drogisterij Bolwerk aan de Oudestraat 80 te Kampen. Een positieve ontwikkeling volgens optiekmedewerker Annemieke van Voornveld. ,,Een goede zonnebril beschermt niet alleen tegen fel zonlicht, maar ook tegen schadelijke uv-straling.” Er zijn wel verschillen tussen kopers. Zo kiezen jongere brildragers meestal voor een kunststof montuur, terwijl klanten van 60 jaar of ouder steeds vaker kiezen voor een metalen variant.

Annemieke van Voornveld, optiekmedewerker bij Eyelove: “Goed zicht is erg belangrijk en daar hoort ook een goede zonnebril op sterkte bij. Gelukkig zien we dat steeds meer brildragers het belang van een goede zonnebril inzien.”

Van de brildragers tot 35 jaar, kiest 90 procent voor een kunststof montuur (acetaat). Eyelove ziet steeds meer vraag naar ‘gelaagd acetaat’, wat mooie kleurcombinaties in het montuur mogelijk maakt. Bij brildragers boven de 60 jaar winnen metalen monturen aan populariteit; inmiddels kiest een derde van de klanten daarvoor. Bruin is bij alle leeftijdsgroepen favoriet: maar liefst een derde van de klanten kiest voor deze kleur. Hierna volgen blauw en zwart als populairste kleuren voor het montuur. Bij Eyelove kunnen klanten kiezen uit bruin, blauw en groen zonneglas.

Revolutie

Eyelove heeft in korte tijd een revolutie teweeggebracht in de optiekmarkt en telt inmiddels meer dan 150 verkooppunten in Nederland en België. Dat komt vooral door de combinatie van kwalitatief goede brillen en vaste, lage prijzen. Eyelove verkoopt brillen vooral via een shop in shop concept, onder andere bij drogisterijen en apotheken en daarnaast in een vijftal Eyelove winkels. Voor de oogmeting gebruikt de brillenketen zeer geavanceerde apparatuur. Een complete (zonne)bril op sterkte voor veraf óf dichtbij kost bij Eyelove standaard €49, een multifocale bril met leesgedeelte €99 en een multi-plus bril met breder leesgedeelte €149. Anders dan bij andere grote brillenketens hoeft niet apart te worden betaald voor ontspiegeling of een kraswerende laag. Bovendien kunnen klanten bij Eyelove altijd zonder afspraak binnen lopen voor een gratis oogmeting.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.