Afbeelding
Pixabay

Welke muziek hoort volgens jou bij de lijdensweg van Jezus op 'Passion Light'?

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Ook dit jaar presenteren ‘De Verrekijkers’ op de woensdagavond voor Pasen – woensdag 28 maart – weer hun eigen versie van de Passion. Jij, als bezoeker van deze zogenoemde 'Passion Light', kunt aangeven welke muziek jij passend vindt om het lijden van Jezus uit te drukken. Vertel het 'De Verrekijkers' en maak zelf deze speciale viering met veel muziek mee in de Lutherse kerk.

‘De Verrekijkers’ is de naam voor het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder. Doel is om een ieder de gelegenheid te geven verdieping en verbreding te zoeken en te vinden op zijn/haar eigen wijze.

Light-versie
'Waarom noemen we het ‘light’? Allereerst willen we geen kopie maken van het landelijke evenement dat door de EO in samenwerking met KRO-NCRV op tv wordt uitgezonden', vertelt Rinus van Warven, voorganger van de Lutheranen. 'De tweede reden dat we er het woord ‘Light’ aan toevoegen is omdat we meer licht – in de vorm van spirituele teksten en verhalen – willen toevoegen aan het overigens prachtige Paasverhaal, dat voor veel mensen de kern vormt van onze traditie.'

Wat mag je verwachten? Een deel van de muziek wordt gepresenteerd middels beamer en scherm. Een deel wordt live verzorgd door musici uit stad en regio. En dat alles wordt opgeluisterd met tekst en verhaal om de betekenis van de boodschap op een moderne wijze over te brengen naar het publiek. 'Daarbij zijn we ook benieuwd naar jouw verhaal, dus vertel ons welke popsong jij vindt passen bij het verhaal van Jezus en kom je keuze op de dag zelf verklaren', zegt Van Warven.

Meer over de Vrijzinnigen
Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Vrijzinnigen zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander, van u. Vrijzinnigen vertellen niemand hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. De vragen die zij zich stellen zijn: “Wie ben ik? Wie zijn wij? Waar gaan we heen? Waar leven we voor?” Voor meer informatie: www.vrijzinnigkampen.nl

Passion Light; tijdstip: Woensdag 28 maart 2018, vanaf 20.00 uur. Plaats van handeling: de Lutherse Kerk. Entree: 7,50 euro. Aanmelden bij Rinus van Warven: info@rinusvanwarven.nl.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden