Afbeelding
Erik Sluiter

Ventura pakt uit tijdens Sail Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Terwijl het maritieme programma van Sail Kampen zich langs de IJssel afspeelt, kunnen bezoekers hun hart ophalen aan muziek en theater met de historische binnenstad van Kampen als decor. De organisatie van Sail heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Stichting Jeugdtheater Ventura.

Ventura gaat op zaterdag, zondag en maandag op diverse locaties in de binnenstad optredens verzorgen die op de een of andere manier gelinkt zijn facetten van het maritieme leven. Ventura treedt op op de Botermarkt, het Koeplein, de Plantage, het Van Heutzplein, het Plein van de Unie, in het Keizerkwartier en in Oudestraat ter hoogte van de Buitenkerk. De optredens zijn er vanaf 11.00 uur.

Op het Koeplein wordt het vroegere boeren- en visserijleven op het Kampereiland verbeeld. Op de Botermarkt staat een intiem terras met eten, drinken, muziek en theateractiviteiten. In het Tabaksmuseum bieden diverse kunstenaars van STAKK hun waar aan. Op de Oudestraat, vóór de RK Mgr. Zwijssenschool, ligt een middeleeuws straatje waar vreemde personages en dito tafereeltjes in oude huisjes te zien zijn. Kinderboerderij Cantecleer laat dieren scharrelen die in die tijd op straat heel gewoon waren, maar nu vrijwel zijn verdwenen. Middeleeuwse kunst in de vorm van levende standbeelden is ook aanwezig. De bewoners van het Keizerkwartier hebben hun wijkje omgetoverd naar de tijd toen Kampen het van de visserij moest hebben.

Bij ‘t kleine café aan de haven bij het Schokker monument kan even worden uitgerust onder genot van vroegere gezelligheid, muziek en theater. Het is een door Ventura gecreëerd ouderwets cafeetje met terras. Met een drankje steunt u deze organisatie. Naast het terras staat de Dikke Bertha, de grote op stoom aangedreven koffiemachine.

Nautische Parade

Op zaterdag en maandag wordt om 12.00 en 15.00 uur een historisch nautische parade gelopen. Het geheel heeft een bijzondere samenstelling en is daarom niet helemaal historisch verantwoord, maar volgens de organisatie daardoor juist het bekijken waard. De parade, een processie uit vervlogen dagen, start bij de Bovenkerk en zal zich door de Oudestraat naar de Buitenhaven begeven.