Afbeelding

Pink Floyd Project en KidsRights slaan handen ineen met Dirk van Dijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het inmiddels ruim tien jaar bestaande Pink Floyd Project heeft de handen ineen geslagen met de Nederlandse kinderrechtenorganisatie KidsRights. Om hun werk ook in Nederland voortdurend onder de aandacht te blijven brengen is er een speciaal project bedacht: een plaatselijk kinderkoor zingt mee tijdens een show van Pink Floyd Project. In Kampen zal daarom in samenwerking met de Dirk van Dijkschool op zaterdag 24 maart gezamenlijk worden opgetreden in Music Club Kampen.

KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen en steunt lokale ontwikkelingsprojecten wereldwijd. Bovendien richtte KidsRights in 2005 de Internationale Kindervredesprijs op. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen.

Aan de optredens van het Pink Floyd Project werken kinderen mee van lokale scholen. Niet alleen zingen zij mee bij het nummer ‘Another brick in the Wall’, maar óók vragen zij aandacht voor kinderen in de rest van de wereld die het niet zo goed hebben als zijzelf. Dit doen ze door de Stichting KidsRights onder de aandacht te brengen, terwijl er een informatieboodschap meedraait op een groot videoscherm op het podium.

“Het oefenen gaat beginnen! Een geweldige en unieke ervaring om de kinderen mee te mogen geven. Wij kijken uit naar ons optreden op 24 maart. Een paar weken geleden kreeg ik telefonisch de vraag of van onze school zo’n 20 tot 25 leerlingen mee zouden willen doen met het optreden van Pink Floyd Project. We hebben al eens eerder meegedaan. Zowel de kinderen, ouders als leerkrachten vonden het toen een geweldige ervaring. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken. De kinderen erover verteld en filmpjes laten zien. En ook nu reageren de ouders vol enthousiasme! Het sluit ook erg mooi aan bij ons motto: wij(s) in de maatschappij”, aldus dus leerkrachte Hermien de Kievid van de Dirk van Dijkschool.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41