Afbeelding

Kunstproject 'Stuk van Kampen' te bezichtigen tijdens Sail

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tijdens Sail Kampen is het project ‘Stuk van Kampen’ van kunstenaar Marion van den Berg met nieuwe (en oude) realistisch geschilderde miniaturen van Kampen te bezichtigen in de etalage van Anga mode in de Geerstraat 28.

De bekendste Stukken van Kampen zijn de Kamper uien schilderijtjes. Het originele Kamper uien kistje op dit miniatuur is nog te vinden in het Stedelijk Museum Kampen. Om echte Kamper uien en ‘Stukken van Kampen’ van namaak te onderscheiden, heeft ieder stuk een ondertekend ‘Stuk van Kampen’ certificaat. Het certificaat is ondertekend door burgemeester Koelewijn, de directeur van het Wallage archief Herman Harder, De Brug-redacteur Nick de Vries en archivaris en historicus Theo van Mierlo. De onlangs met een zilveren legpenning van de stad Kampen onderscheiden amateur historicus Kees Schilder heeft het certificaat voorzien van 3 originele stadszegels. De vier ondertekenaars vertellen waarom zij het project steunden met hun ondertekening in dit filmpje.

Er staat een vindplaats op de verpakking van ieder ‘Stuk’, dus met een kaart of navigatie in de hand is de plaats van het voorwerp op het miniatuur bijna altijd terug te vinden. Bijna.. want er verandert wel eens iets in het straatbeeld van Kampen.

Het project was voor het eerst te zien tijdens Weg van Kunst in 2012 (de ‘Stukken van Kampen’ waren vooral zoete broodjes tijdens de kunstroute) en is sinds die tijd blijven voortbestaan en wordt nog altijd regelmatig aangevuld met nieuwe stukken.

Meer info over de miniaturen staat op https://www.marionvandenberg.nl/stuk-van-kampen/

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00