Afbeelding

Paasmarkt De Heugte deze keer met overdekte kleedjesmarkt

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Christiaan Schutte)

KAMPEN - De organisatie van jaarmarkt De Heugte op Tweede Paasdag heeft de handen ineen geslagen met Meet-Point Events & Partycenter. Laatstgenoemde biedt kinderen de mogelijkheid om spullen te verkopen op een gratis kleedjesmarkt.

Je inschrijven kan door een mail te sturen naar events@meet-point.info. Die maandag kunnen kinderen hun waar uitstallen vanaf 9.00 uur. Een uur later is de kleedjesmarkt open voor publiek. Het voordeel van deze kleedjesmarkt is dat die geheel overdekt is, vertelt onderneemster Jolanda Ros van Meet-Point Events & Partycenter. De locatie aan de Veerweg 5 is daarmee een verlengstuk van de jaarmarkt zelf, bereikbaar via de Noordweg.

Voorzitter Jacob Hoogstede van de Ambulante Handel is blij met de samenwerking. “Stel dat het die dag hard waait, dan zit je bij de kleedjesmarkt lekker binnen.” Hoogstede is eveneens blij met de samenstelling van de markt zelf, die volgens hem weer gevarieerd is. “De kraam met kip aan het spit hebben we met opzet ter hoogte van de kruising Noordweg – Veerweg gezet.” Verder biedt de jaarmarkt met onder andere kleding, een ruim assortiment aan bloemen, tassen, speelgoed en bijouterie alles wat je van een markt mag verwachten.

Activiteiten voor kinderen

Volgens Bertjan Westerink van de organisatie zijn er bovendien veel leuke activiteiten voor kinderen, zoals een schiettent en een grijpkraam. En behalve de eerder genoemde kip aan het spit zijn er veel lekkernijen te koop, zoals oliebollen, koeken en snoepgoed. Bij Meet-Point is vers gemaakte tomatensoep met balletjes verkrijgbaar, evenals kippensoep en homemade appelgebak met slagroom en koffie. Voor de deur staat een springkussen.

Tijdens de vorige editie van De Heugte liep het traject langs de IJsselkade. Dat was vanwege de bouw van de parkeergarage aan de rand van Brunnepe. Die is nog altijd niet gereed. Omdat het grote maritieme evenement Sail gelijktijdig met De Heugte plaatsvindt, moest er weer een andere routing worden bedacht. Even leek het zo lastig te worden dat de organisatie zich genoodzaakt zag de markt af te lasten. Na een goed gesprek met de gemeente werd er echter extra ruimte gevonden en kon ook het traject voorlangs de Koggewerf als overgangsgebied beter worden benut.

Oproep aan Brunnepers

Dat De Heugte toch doorgaat leidde tot vreugde bij veel Brunnepers van wie een aantal eerder hun ongenoegen over het cancelen van de markt kenbaar maakten. Hoogstede hoopt dat Brunnepe massaal uitloopt voor de markt. “Mijn oproep aan de mensen is om allemaal naar De Heugte te komen.” Westerink vraagt bewoners tot besluit nog om hun auto op de dag van de markt buiten het parcours te parkeren. “De meeste mensen doen dat keurig. Toch komt het voor dat er een nog een auto staat.