Afbeelding
Tennekes

Vier vertrekkende raadsleden onderscheiden tijdens afscheidsraadsvergadering update (7 foto's)

· leestijd 2 minuten Algemeen

Dinsdagavond 27 maart 2018 reikte burgemeester Bort Koelewijn Koninklijke onderscheidingen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan de vertrekkende raadsleden, de heer W.A. van der Linde en mevrouw H.M. Palland-Mulder. Deze uitreiking vond plaats tijdens de laatste raadsvergadering in oude samenstelling in de raadzaal van het stadhuis. De twee raadsleden kregen de onderscheiding voor hun langdurig raadslidmaatschap. Daarnaast reikte burgemeester Koelewijn Gouden Erepenningen van de gemeente Kampen uit aan de heer C.H. Adema en de heer A.A. Klumpje als blijk van waardering voor hun meer dan 20-jarig raadslidmaatschap en andere activiteiten voor de gemeenschap van Kampen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van der Linde is gedurende drie raadsperioden raadslid in de gemeente Kampen geweest voor de SGP. Daarnaast is de heer Van der Linde actief geweest binnen verschillende commissies. Zo was hij in de periode 2006/2010 lid van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en de commissie Bestuur & Middelen en plaatsvervangend voorzitter van de commissie Bestuur & Middelen. In de periode 2010/2014 was hij wederom plaatsvervangend voorzitter en lid van de commissie Bestuur & Middelen en voorzitter commissie Inwoners en daarmee ook lid van het presidium. De heer Van der Linde was tevens twee perioden lid van de Auditcommissie.

Mevrouw Palland-Mulder is gedurende drie raadsperioden raadslid in de gemeente Kampen geweest voor het CDA. Daarnaast is mevrouw Palland-Mulder actief geweest binnen verschillende commissies en was zij gedurende 10 jaar fractievoorzitter voor het CDA. Zo was zij lid van de commissie Inwoners (2006/2010), lid commissie Bestuur & Middelen (2008/2010), voorzitter commissie Bestuur & Middelen en daarmee ook lid van het presidium (2014/2018) en lid van de werkgeverscommissie griffie (2011/2014).

Gouden Erepenning van de gemeente Kampen

De heer Adema is sinds 1978 met enkele onderbrekingen actief als raadslid voor het CDA en is daarmee het langstzittende raadslid in de gemeente Kampen. In de periode van januari 2009 tot en met maart 2010 is de heer Adema wethouder namens het CDA geweest. Ook op andere vlakken is de heer Adema zeer actief. Zo is hij bestuurlid van de Stichting Beiaardkring Kampen en de Stichting Verenigde Gasthuizen en ambassadeur van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Ook is hij een zeer geliefde stadsgids, dankzij zijn grote kennis over de geschiedenis van Kampen. In het verleden heeft de heer Adema zich ingezet voor de restauratie van muurreclames en het aanlichten van monumenten, had hij zitting in de Kamper Sportraad en bracht hij Thea Beckman op het idee voor de boeken “Hasse Simonsdochter” en de “Stomme van Campen”. Ook wist hij illustratrice Charlotte Dematons te overtuigen om Kampen op te nemen in het prentenboek “Nederland”. De heer Adema laat geen kans onbenut om “zijn” Kampen op de kaart te zetten.

De heer Klumpje is ruim 22 jaar actief als raadslid voor de ChristenUnie. De eerste twee perioden in de voormalige gemeente IJsselmuiden (1994/2000) en na de gemeentelijke herindeling als raadslid in de gemeente Kampen. Daarnaast had de heer Klumpje zitting in diverse commissies en was hij vicevoorzitter in het provinciaal bestuur van de ChristenUnie. Naast de politiek zet de heer Klumpje zich in voor het buitengebied van Kampen. Zo is hij acht jaar actief als commandant dijkwacht bij het Waterschap en is hij ambassadeur van het Nationaal Landschap IJsseldelta. In deze laatste functie informeert hij bezoekers van de IJsseldelta over de ontstaansgeschiedenis en de cultuurhistorie en wijst hen op bijzondere plekken in de IJsseldelta.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.