Afbeelding

35 jaar Stichting Stadsherstel Kampen (1983-2018)

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In juni 2018 is het 35 jaar geleden dat de Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) werd opgericht. SSK is een stichting zonder winstoogmerk die zich inspant voor het behoud en de renovatie van monumentale panden in de gemeente Kampen.

Door teruglopende subsidiemogelijkheden en een afnemend aanbod van geschikte panden is de laatste jaren de nadruk meer komen te liggen op kleinere objecten. Zo draagt SSK sinds 2004 de volledige verantwoordelijkheid voor de vele mooie muurreclames in de binnenstad van Kampen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het herstel van gevelornamenten, gevelstenen, enzovoorts.

Tevens geeft SSK desgevraagd advies aan particulieren over restauraties en is zij veelvuldig gesprekspartner voor diverse instanties, waaronder de gemeente Kampen, woningcorporaties, projectontwikkelaars, enz. over zaken die direct of indirect te maken hebben met het monumentale karakter van onze stad.

SSK is van mening dat het werk van de stichting nog steeds nodig is om het erfgoed van Kampen te bewaren. De laatste jaren heeft SSK zich hard gemaakt voor het behoud van het Schoolgebouw van de Van Heutszkazerne, wat uiteindelijk met de aankoop van het gebouw door BOEi is gelukt.

Het mag duidelijk zijn dat SSK dit 7e lustrum niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Er zullen zowel voor het algemeen publiek als exclusief voor de donateurs van SSK activiteiten worden verzorgd. Momenteel wordt ook de hand gelegd aan een nieuwe website.

Lezing

De eerste activiteit voor het algemeen publiek is een lezing op 24 april 2018. Tijdens deze lezing zal de heer Arno Boon, directeur van BOEi (een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk met een passie voor het restaureren van cultureel, industrieel, agrarisch en religieus erfgoed) meer vertellen over hun werk. Tevens zal hij laten zien wat er met het Schoolgebouw van de Van Heutsz zal gebeuren. Kortom een avond om niet te missen.

De lezing wordt gehouden op 24 april in Zalencentrum De Hanzestad aan de IJsseldijk 12 te Kampen en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar belangstellenden moeten zich vóór 21 april aanmelden via info@stadsherstelkampen.nl.

 

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41