Afbeelding
Tennekes

Marc Houtman wil ‘gevarieerd’ spel Wit-Blauw verder uitbouwen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Marc Houtman wordt de nieuwe trainer van Wit-Blauw/Green Organics. Woensdagavond werd hij in de kantine gepresenteerd aan alle leden.

Met Houtman (32) heeft Wit-Blauw gekozen voor een voormalig korfballer die op vrij hoog niveau heeft gespeeld (hoofdklasse) met relatief weinig ervaring in het trainersvak. De Harderwijker speelde dertien jaar in de hoofdmacht van Unitas en stopte vorig jaar als korfballer. Dit seizoen heeft hij als trainer het A1-team van Unitas onder zijn hoede. Houtman zocht een nieuwe uitdaging en vond die in Kampen. “Ik werd benaderd door de technische commissie van Wit-Blauw. Daarna heb ik een prettig gesprek gehad. Daar hield ik een goed gevoel aan over. Vervolgens heb ik een tweede gesprek gehad met enkele spelers. Ze kwamen met vragen. Kritisch en doordacht.”

Houtman trainde bij Unitas diverse jeugdteams, maar gaat straks in Kampen voor het eerst als seniorentrainer aan de slag. ‘Of ik dat spannend vind? Nee, maar je bent als nieuwkomer wel nieuwsgierig hoe je wordt ontvangen bij een vereniging.” Wat voor soort trainer is Houtman? "Ik ben enthousiast en gedreven. Tijdens trainingen leg ik de nadruk op veel spelvarianten waar veel weerstand in terugkomt. En ik er zit er bovenop. En ik leg de nadruk op zowel het aanvalsspel als de verdediging.”

Houtman ziet Wit-Blauw als een team dat hard kan werken en een andere manier van korfballen nastreeft, ingezet door de huidige trainers (Vincent van der Slot en Machiel Vellema, red.). “Daar wil ik niet teveel van afwijken. Het gevarieerde korfbal wil ik verder uitbouwen. “

(Komende dinsdag (3 april) een groter artikel over de nieuwe trainer van Wit-Blauw in Weekblad De Brug)

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 21 uur geleden