Afbeelding

Gratis workshop 'gezond eten voor kinderen'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Wat geef je je kind als tussendoortje? Welke traktatie geeft je kind op school? Wat is nu eigenlijk gezond eten? Om (groot)ouders en gastouders hierover meer duidelijkheid te geven, houdt gastouderbureau Tante Vroesh dinsdagavond 10 april de gratis workshop 'gezond eten voor kinderen'.

"Er is steeds meer te doen rondom goede en gezonde voeding", vertelt Bianca Diender van Gastouderbureau Tante Vroesh. "Aan de hand van allerlei lekkere voorbeelden zal Jesse Koopmanschap van eetgoed.nl namens Stichting Kind & Voeding ons daarom meer leren over gezonde alternatieven." Er zullen recepten worden aangereikt waarmeede deelnemers gemakkelijk zelf aan de slag kunnen.

Smakelijk en puur

Bianca Diender: "Er is een groeiende behoefte aan kennis over voeding', stelt Jesse Koopmanschap, die sinds 2015 is gestart met eetgoed.nl en voorlichting over voeding geeft. Dit is merkbaar aan de vele kookrubrieken en kritische programma’s over misstanden in de voedingssector. Daarnaast is er een toename van het aantal mensen met allergieën of intoleranties. Mensen worden kritischer in wat ze eten en het marktaandeel voor voeding van biologische oorsprong wordt groter. Steeds meer mensen besteden meer tijd in de keuken en maken het liever zelf. Aan de andere kant ziet ze steeds vaker dat kinderen soms met een lege maag naar school komen of op hun verjaardag trakteren op kant-en-klaar producten die veel vet, zout en suiker bevatten. Daarom kom ik graag vertellen over goed eten, bereid met mooie, smakelijke en pure ingrediënten."

De workshop begint om 19.15 uur. Aanmelden kan via een mailtje naar info@tantevroesh.nl. De locatie wordt na aanmelding bekendgemaakt en is afhankelijk van het aantal deelnemers. Diender: "Meld je aan voor 6 april en geef aan met hoeveel personen je komt, en neem gerust familie, buren en/of vrienden mee. Maar: vol is vol."