Afbeelding

IJVV speelt topper op Sportpark Den Uithoek, lastige uitduels voor KHC en Go-Ahead Kampen, DOS Kampen treft hekkensluiter

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – In de 20ste speelronde is er een mooi affiche in de tweede klasse H. IJVV ontvangt Enter Vooruit. Een wedstrijd tussen de nummers vier en twee in deze klasse.

IJVV is bezig aan een uitstekende serie. De ploeg verloor voor het laatst op 16 december. Daarna pakten de IJsselmuidenaren in de laatste zes wedstrijden zeventien punten (gestaakte duel tegen Sparta Enschede niet meegerekend).

De reeks van Enter Vooruit is nog indrukwekkender. IJVV bracht deze stugge ploeg op 18 november de laatste competitienederlaag toe. Daarna verzamelde Enter Vooruit in elf wedstrijden maar liefst 29 punten. Vorige week hadden zowel IJVV als Enter Vooruit het lastig. IJVV pakte gelukkig een punt bij Hulzense Boys en Enter Vooruit pakte met veel moeite de winst tegen SVI.

In dezelfde tweede klasse H speelt DOS Kampen een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’66. De poelenten verloor afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij en zijn toe aan een goed resultaat. De hekkensluiter uit Holten lijkt de ideale tegenstander om het tij te keren. Blauw Wit staat troosteloos onderaan met slechts acht punten uit achttien wedstrijden.

Een klasse hoger staan er voor KHC en Go-Ahead Kampen lastige uitduels op het programma. KHC reist af naar Wezep voor de derby tegen WHC. Na de winterstop heeft WHC zich flink naar boven gewerkt op de ranglijst. WHC staat momenteel op een derde plek. Go-Ahead Kampen speelt een uitwedstrijd bij DETO. De ploeg uit Vriezenveen deed lange tijd uitstekend mee in de top van de eerste klasse D, maar lijkt te zijn afgehaakt voor de titel. Na de verrassende 1-0 nederlaag bij FC Zutphen is de achterstand van DETO op koploper Flevo Boys gegroeid naar negen punten.

Eerste klasse D

WHC – KHC 14.30 uur

DETO – Go-Ahead Kampen 14.45 uur

Tweede klasse H

IJVV – Enter Vooruit 14.30 uur

DOS Kampen – Blauw Wit ’66 15.00 uur

Tweede klasse J

Omlandia – DESZ

Vierde klasse C

Zalk – Dieze West 14.30 uur

EZC ’84 – VV Kampen 14.30 uur

’s-Heerenbroek – SEH 14.30 uur

Wijthmen – Wilsum 14.30 uur