Afbeelding

Stuk van Kampen toch nog te bezichtigen op 14 en 15 april

Cultuur

Mini kunstproject ‘Stuk van Kampen’ van Marion van den Berg werd even heel kort geëxposeerd tijden Sail Kampen. Op zaterdag 14 en zondag 15 april staan de Stukken van Kampen toch nog weer even in de etalage bij Anga damesmode in de Geerstraat op nr 28 samen met de houten vogels van Andries van der Veen en de pentekeningen van Marie- José Bremer. Dit is gelijkertijd met het museumweekend en de Kamper kunstroute Weg van Kunst.

‘Stuk van Kampen’ is een klein realistisch geschilderd miniatuurschilderijtje van 10 x 10 van bekende en onbekende stukjes Kampen. Ieder schilderijtje heeft een certificaat ondertekend door 4 kenners van Kampen. De bekendsten zijn de Kamper uien schilderijtjes, de Kamper koe en postbode Gait. Ook zitten er stukken bij die zijn geschilderd naar waarneming van collectiestukken uit Stedelijk Museum Kampen. Meer informatie is te vinden op www.marionvandenberg.nl/stuk-van-kampen/

Voor deze gelegenheid hebben zowel het Frans- Walkate archief als een aantal eigenaren van een 'Stuk van Kampen' wat miniaturen in bruikleen gegeven.