Afbeelding
22 april 13-17

Stop-Motion filmmiddag inclusief borrelplank en 2 consumpties!

Cultuur

KAMPEN - Filmhuis Kampen houdt voor liefhebbers van stop-motion filmtechniek op zondag 22 april een film-matinee in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal.

Stop-motion filmtechniek is een filmtechniek waarmee speciale effecten in film kunnen worden gecreëerd. De techniek is bijna net zo oud als filmen zelf en was voor de komst van digitale animatie een van de primaire special-effects-technieken in de film industrie. Films worden beeldje voor beeldje opgenomen, en vervolgens achter elkaar afgespeeld. Zo ontstaat een bewegend beeld.

Programma

Voor de pauze worden diverse korte films vertoond, waaronder de Nederlandse stop-motion film ‘Under The Apple Tree’ en een film van animator Elmer Kaan. Elmer Kaan is deze middag zelf aanwezig en zal een live presentatie houden over hoe hij de creaties op het witte doek tot leven brengt. Na de pauze wordt de bekroonde film ‘Anomalisa’ vertoond, geheel opgenomen in de stop-motion filmtechniek.

Entree

De toegangsprijs is 24,50 euro, inclusief de presentatie van Elmer Kaan, een uitgebreide borrelplank en twee consumpties. Wie vegetarisch is of een allergie heeft kan dat laten weten via info@stadsgehoorzaalkampen.nl

Een plaats reserveren kan tot 16 april via http://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen/film-matinee-op-zaterdagmiddag