Afbeelding
Christiaan Kuitwaard

Christiaan Kuitwaard

Cultuur

Christiaan Kuitwaard exposeert in het SNS Historisch Centrum.

Tijdens het WegvanKunst weekend op 14 & 15 april en op de woensdag- en donderdagmiddagen van 14:00 tot 17:00 zijn er schilderijen en tekeningen te zien van deze bekende kunstenaar.

De belangrijkste thema’s in het werk van Christiaan Kuitwaard (1965) zijn het stilleven en het landschap. De fijngeschilderde, sterk aan de realiteit gebonden figuraties doet zijn werk in de buurt komen van dat van Jan Mankes en Willem van Althuis. Observaties van bomen en boomgroepen in de bossen rond zijn woonplaats Oldeberkoop verwerkt hij in schilderijen waarin weerkaatsend licht zachte kleursluiers legt over de voorstellingen, de contouren van boomstammen voorzichtig aanzet en de voor- en achtergrond in elkaar laat vervloeien. In zijn werk is er dan ook voortdurend sprake van verschijnen en verdwijnen, tussen positief en negatief.

Christiaan Kuitwaard (Sneek 1965) was van 1981 tot 1985 beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine. Vervolgens studeerde hij aan de kunstacademies van Groningen (1985 – 1986) en Kampen (1986 – 1991). Sindsdien exposeert hij regelmatig in binnen en buitenland. In 2015 nam hij deel aan tentoonstellingen in Museum de Fundatie, Zwolle en Museum Kranenburgh, Bergen.