Afbeelding
Tennekes

16.000 euro voor onderzoek naar de kansen van de Hanzedagen en Sail Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het college heeft 16.000 euro uitgetrokken om een onderzoek te laten doen naar de evenementen Sail Kampen, Kerst in Oud Kampen en de Internationale Hanzedagen. Het bedrijf Eventbroker is gevraagd om te kijken welke lessen voor de toekomst getrokken kunnen worden uit deze evenementen, om zo toekomstige evenementen nog beter te organiseren.

De gemeente vertelt: “De internationale Hanzedagen, die in juni vorig jaar plaatsvonden, hebben laten zien dat we veel kunnen bereiken door een goede samenwerking met vele partijen uit de stad. Instellingen, ondernemers, verenigingen, gemeente en de vele vrijwilligers hebben samen iets neergezet dat heeft gezorgd voor een gevoel van trots en voldoening. Aan de raad is toegezegd de internationale Hanzedagen te evalueren en aanbevelingen voor de toekomst te doen. Om een nog beter beeld te krijgen wordt niet alleen de internationale Hanzedagen geëvalueerd, maar ook Sail Kampen 2018. Ook Kerst in Oud Kampen (KiOK) wordt betrokken bij de evaluatie.”

Verbeterpunten

Volgens wethouder Geert Meijering is het belangrijk om goed te evalueren, zodat de positieve punten en de verbeterpunten in de samenwerking goed naar voren komen. “De internationale Hanzedagen hebben ons geleerd dat we door de handen ineen te slaan, we in staat zijn om een groot en succesvol evenement te organiseren waar we met trots op terugkijken. De lessen die we hierbij geleerd hebben, moeten we op een goede manier blijven inzetten, zodat we de juiste dingen blijven doen in de samenwerking”.

De belangrijkste vragen voor de evaluatie zijn: Wat zijn de lessen die we kunnen leren van de mensen die het dichtst bij de praktijk zitten?; Hoe kunnen we zorgen dat we op een positieve en ambitieuze manier blijven samenwerken aan projecten, evenementen en activiteiten die de aantrekkelijkheid van Kampen voor bewoners en bezoekers nog verder verbeteren?; Hoe kunnen we zorgen dat de “schotten” naar beneden blijven, zodat we samen de handen ineen kunnen slaan, bijvoorbeeld als het gaat om de organisatie van stadsbrede evenementen.

Het doel is om informatie te verzamelen bij betrokkenen over zaken die goed gingen en zaken die verbeterd kunnen worden. De evaluatie is ook bedoeld om te onderzoeken of de samenwerking tussen evenementenorganisatoren, de gemeente Kampen en de belanghebbenden in de stad versterkt kan worden. Daarvoor worden bouwstenen aangedragen om nieuwe werkafspraken te maken tussen de betrokkenen bij evenementen, citymarketing en de gemeente Kampen.

Wim Noordzij van Eventbroker gaat de evaluatie doen. De citymarketeer Roeland Tameling ondersteunt hem daarbij. De rapportage van de evaluatie wordt voor de zomer opgeleverd.