Afbeelding

Meubelmakerij en Houthandel Wielink maakt kwaliteitsmeubels op maat

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Meubelmakerij en Houthandel Wielink in Mastenbroek is hét adres voor iedereen die op maat gemaakte kwaliteitsmeubelen zoekt. Te denken valt aan tv-meubels, kasten, dressoirs, (eet)tafels, scheidingswanden en veel meer. Daarnaast kan het bedrijf worden ingeschakeld voor de bouw van schuttingen, overkappingen, veranda’s en buitenmeubelen.

Op 1 januari 2016 nam Egbert Blankvoort de aan de Kerkwetering gevestigde Meubelmakerij en Houthandel over. Het verloopt volgens de 26-jarige eigenaar ‘heel goed’.

De meubelmakerij kan de binnenmeubelen in verschillende stijlen leveren; van klassiek tot modern en van Scandinavisch tot industrieel. Maatwerk bij elke denkbare situatie is daarbij het sleutelwoord. “Met de ideeën en wensen van de klant werken we een gepersonaliseerd ontwerp uit”, legt Blankvoort uit. “We bekijken de wensen qua houtsoort, kleuren, afwerking en indeling. We komen de situatie bekijken en nemen hierbij de specifieke afmetingen op. Qua materialen is er keuze uit plaatmateriaal als MDF of diverse houtsoorten. Iroko, noten, beuken, essen, vuren en eiken worden veel gekozen.”

Daarna maakt de meubelmakerij een 3D-tekening van het ontwerp. “Evenwicht, symmetrie en herhaling zijn altijd belangrijk geweest in design en architectuur”, vertelt Blankvoort. “En tijdens de productie houden we de klant goed op de hoogte. Hij/zij mag daarbij een keer komen kijken in de werkplaats. Dat is echt een belevenis waarmee het meubelstuk tot leven komt en een eigen verhaal krijgt. Ook het spuitwerk verzorgen we zelf, bijvoorbeeld zijde-, mat- of hoogglans.”

Naast de zelf vervaardigde producten kan de in 1920 gestarte Meubelmakerij en Houthandel Wielink ook buitenmeubels van Talen leveren. “We zijn dealer van dit topmerk”, legt Blankvoort uit. “Dat gaat van picknicktafels, stoelen tot bankjes.”

Meer info op: www.meubelmakerijwielink.nl.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 8 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden