Afbeelding

Schots concert Myosotis, IJsselheem 2018

Cultuur

Op 21 april j.l. heeft de Dronten & District Pipe Band meegewerkt aan een concert in het restaurant van verpleeg en revalidatie centrum Myosotis van IJsselheem in Kampen (zie FB: Myosotis verpleeg en revalidatiecentrum).

Het concert werd georganiseerd door een van de bewoners. Gosse Hulzinga, een vriend en oud lid van de huidige band lijdt al 6 jaar aan de spierzenuwziekte ALS en woont hierdoor nu in het verzorgingscentrum. Hij speelde doedelzak en was lid van de band uit Dronten toen de ziekte ALS werd geconstateerd. Hij heeft, ook als Engels leraar heel veel kennis over de geschiedenis van onder andere Schotland en Engeland en de historie van de Highland Bagpipe zoals de Schotse doedelzak oorspronkelijk genoemd wordt.

Het concert was als een verhaal waar je als luisteraar wordt meegenomen met een muzikale reis door Frankrijk Engeland en Schotland.

Gosse heeft ondanks zijn ziekte mee kunnen spelen met de band en als solist door een speciaal aangepast instrument, de ‘Magic Flute’, in combinatie met een computer en muziekprogramma. Dit instrument is ontwikkeld door Stichting 'My Breath My Music' voor mensen die door welke oorzaak dan ook hun geliefde blaasinstrument niet meer kunnen bespelen.

Aan de hand van de verhaallijn waren solo’s, duo’s en door Gosse en de band samen gespeelde melodieën te horen, die door het publiek zeer werden gewaardeerd.