Theatervoorstelling Bonaventure

Cultuur

Dit jaar speelt toneelgroep Puck het dramastuk 'Bonaventure', dat zich afspeelt in in het nonnenklooster bij een Franse zusterorde in Denzil St. David, een dorpje dat in de buurt ligt van Norwich in Engeland.

Het verhaal verhaal is vernoemd naar zuster Mary Bonaventure (geboren 1610, overleden 1672) en gebaseert op de bekende film "Thunder on the hill" uit 1951. In Nederland werd deze film bekend onder de titel "Tromp der Liefde".

In het nonnenklooster dreigt een dijkdoorbraak en dus een watersnoodramp. Het nonnenklooster, dat hoog gesitueerd ligt, neemt een aantal evacuees op, onder andere de voor moord op haar broer ter dood veroordeelde Sarat Carn. Zuster Mary Bonaventure gelooft dat de moedige en sterke Sarat onschuldig is aan de moord. Maar wie is dan wel de schuldige?

Een indrukwekkend en serieus dramastuk met een vleugje humor en een verbluffende ontknoping. In combinatie met de bijzondere locatie van het Dominicanenklooster in Zwolle belooft dit een onvergetelijke avond te worden. Het is een meeslepend verhaal dat je niet wilt missen.

De voorstelling zijn te zien op donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei 2018 in het Dominicanenklooster te Zwolle. Tickets kosten 11,- en zijn vooraf online te bestellen op www.toneelpuck.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.