Afbeelding

‘Herdenken en bevrijden’ bij RTV Oost

Algemeen

REGIO - RTV Oost doet op 4 en 5 mei uitgebreid verslag van de Provinciale Dodenherdenking bij het Overijssels Verzetsmonument op de Markelose Berg en het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Op donderdag 4 mei wordt vanaf 19.45 uur live de dodenherdenking op de Markelose Berg uitgezonden. De uitzending wordt geopend met een korte sfeerimpressie en een speech van Jack Blom gevolgd door een gedicht voorgedragen door de aanwezige schooljeugd. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, waarna de “Last Post” klinkt door hoornblazer Ria Degenkamp. Hierop volgt het defilé en de kransleggingen op het provinciale verzetsmonument.

Bevrijdingsfestival Zwolle

Zaterdag 5 mei vindt in Park de Wezenlanden in Zwolle de 28e editie plaats van Bevrijdingsfestival Overijssel. TV Oost blikt in de uitzending van 22.00 tot 23.00 uur terug op de dag met onder meer het openingsconcert en het bevrijdingsvuur dat naar het festivalterrein wordt gebracht. Verder is er een interview met the Bluebettes, Sanne Hans (Miss Montreal) en Bökkers en zijn er beelden van de theaterweide. De uitzending wordt herhaald tussen 00.00 en 01.00 uur en in de ochtend van 6 mei om 09.00 uur.