Daan Anthony

Wilsum steekt 's-Heerenbroek helpende hand toe

WILSUM – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag de derby tegen Wilsum met 1-3 gewonnen. Wilsum hielp de goede buur een handje door twee treffers wel heel gemakkelijk weg te geven.

“De zege was uiteindelijk terecht, maar eigenlijk was ’s-Heerenbroek niet eens veel beter. Ze waren gelukkig met twee fatale blunders van onze keeper”, aldus Wilsum-trainer Maikel Hondebrink.

Wilsum-goalie Chiel ten Hove, dit seizoen goed op dreef bij de oranjehemden, kende zaterdag een ongelukkige middag. In de 38ste minuut dacht Ten Hove dat een inzet van William Dekker naast zou gaan. Een volledig verkeerde inschatting. De bal vloog via de binnenkant van de paal binnen tot afgrijzen van de goalie. "Dit doelpunt is tekenend voor ons hele seizoen”, aldus Hondebrink. Het betekende de 0-2 en een nieuwe tik voor Wilsum. In de 18e minuut was ’s-Heerenbroek op voorsprong gekomen. Gert Kwakkel kreeg teveel vrijheid en kopte raak uit een goed genomen vrije trap van Sander Pelgrom.

In de rust probeerde Hondebrink zijn ploeg moed in te praten. Wilsum kreeg vijf minuten na rust een enorme oppepper toen Jurre Heldoorn zorgde voor de aansluitingstreffer. Daarna mocht Wilsum ruiken aan de gelijkmaker. Een vrije trap van Marcel van der Kolk deed Wilsum echter de das om. Ook bij deze treffer zag keeper Ten Hove er niet goed uit. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

’s-Heerenbroek-trainer Wim Groen sprak van een zakelijke overwinning. “Maar we zijn geen moment in gevaar geweest. Als we scherper met onze kansen waren omgesprongen, hadden we een grotere uitslag neer kunnen zetten”, aldus Groen, die William Meuleman en Sander Pelgrom in de loop van de tweede helft moest wisselen en lovend sprak over Marcel van der Kolk. “Hij heerste achterin. We hebben plek zes nog steeds in het zicht. Als we dat doel behalen, mogen we niet mopperen gezien het aantal blessures dit seizoen.”