Jan Noordman

Go-Ahead Kampen kan voorsprong niet vasthouden tegen Nunspeet

NUNSPEET – Go-Ahead speelde zaterdag een uitstekende eerste helft (0-2), maar kon na rust de voorsprong niet over de streep trekken. De Kampenaren moesten zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel en zijn bijna in veilige haven.

Go-Ahead maakte voor rust een uitstekende indruk. Al in de 1e minuut was het raak. Wessels ontdeed zich van een tegenstander en schoot raak. Daarna was Go-Ahead gevaarlijk met schoten van Nico Veldman en Jurrian Zandbergen en een kopbal van Kevin Coenraad. In de 20ste minuut breidde Go-Ahead de marge uit. Weer was Wessels de doelpuntenmaker na goed voorbereidend werk van Arjan Wiegers.

Go-Ahead kreeg het in de tweede helft een stuk zwaarder. “In de eerste helft ben je heer en meester. Dan doe je jezelf tekort door niet zo door te gaan’, aldus interim-trainer Henk Nieuwenhuis van Go-Ahead.

Hij zag Nunspeet al snel tot scoren komen. Bram van Enk verloor een duel en vervolgens maakte Peter Huijgen het fraai af met een lob. “Daarna waren we de weg kwijt. We liepen achteruit en verloren duels. Dan help je ze in de race.”

De 2-2 viel in de 73ste minuut via Marnix Tissingh. Tien minuten daarvoor had Nico Veldman met wat meer geluk Go-Ahead weer op het goede spoor kunnen zetten. Hij raakte de lat. Vlak voor tijd was het Nunspeet die de lat toucheerde. In blessuretijd was Go-Ahead nog twee keer gevaarlijk. De keeper bracht redding op een vrije trap van Wessels en even later werd een inzet van de bezoekers van de doellijn gehaald.

Met nog drie wedstrijden te gaan is Go-Ahead zo goed als zeker van handhaving. Het verschil met de rode streep bedraagt zeven punten. KHC verloor met 1-2 van Hierden en heeft ook zeven punten voorsprong op DZC, dat op plek twaalf (nacompetitie) staat.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00