Vaderlandse liederen, wie kent ze nog?

Algemeen

Vaderlandse liederen, wie kent ze nog?

Ons repertoire aan vaderlandse liederen blijft de laatste decennia beperkt tot het Wilhelmus en de Zilvervloot van Piet Heyn. Maar wie kent die oud-Nederlandse liederen nog die alle kinderen op school voorheen leerden en dus ook zongen?

Wil je die bekende liederen nog eens een keer uit volle borst meezingen dan is dat mogelijk op zondagmorgen 6 mei. In het kleine kerkje aan het Zuideinde begint de kerkdienst op zondag om 9.30 uur. Het thema van die kerkdienst luidt: “Bij welk Vaderland hoor jij?” Voorganger in deze dienst is Henk Zwart.

En wie kent ze nog: Gelukkig is het land dat God de Heer beschermt, Wilt heden nu treden en O Heer, die daar des hemels tente spreidt? Natuurlijk ontbreken ook een aantal coupletten van het Wilhelmus niet.

De ‘Vader der gelovigen’ – Abraham dus – verliet zijn vaderland en vertrok naar een onbekende bestemming. In de Bijbel - in Hebreeën 11 – kunnen we daarover lezen.

Een boekje of liederenblad meenemen is niet nodig. Alle liederen worden vertoond via de beamer op een groot scherm. U en jij zijn van harte welkom!

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 20 uur geleden