Tennekes

KHC laat het thuis weer afweten

KAMPEN – KHC heeft zaterdag een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om zich in definitief in veilige haven te spelen. Na twee goede uitwedstrijden speelde KHC zaterdag een matige wedstijd tegen concurrent Hierden. De Kamper formatie verloor in eigen huis met 1-2.

KHC begon slecht aan de wedstrijd. Hierden zette de thuisploeg onder druk en daar had KHC moeite mee. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar speelde te slordig en in een te laag tempo om zich onder druk van Hierden uit te kunnen voetballen.

KHC kwam al vroeg op achterstand. In de 5e minuut scoorde William Beelen na matig ingrijpen in de KHC-defensie. Daarna bleef Hierden de betere ploeg. KHC mocht keeper Roy van Dijk dankbaar zijn dat de schade tot de rust beperkt bleef tot 0-1. Pas vlak voor rust wist KHC het eerste serieuze gevaar voor het doel van Hierden te creëren. Een voorzet van Jarron de Lange werd nipt tot hoekschop verwerkt.

Na de rust kwam KHC wat beter voor de dag. Kansen waren er voor Romano Luhukay en Jeffrey de Nooijer. Aan de andere kant was het wederom doelman Roy van Dijk die KHC in de wedstrijd hield met enkele katachtige reddingen. In de spannende slotfase kwam KHC langszij. Jeffrey de Nooijer scoorde op aangeven van Luhukay. Daarna wilde de Kamper ploeg meer en koos volop voor de aanval. Brenn de Lange had KHC op voorsprong moeten brengen, maar voor open doel slaagde hij er niet in om te scoren. Dat deed Hierden vervolgens wel. Een snelle counter werd in de vierde minuut van de blessuretijd door Jelle Zeeboer bekroond met het winnende doelpunt. Hij bezorgde KHC een kater. Omdat nummer twaalf DZC ’68 ook verloor, blijft de voorsprong van KHC op de rode streep zeven punten en is de ploeg bijna veilig.