Afbeelding

Verliezend Wit-Blauw onder de rode streep

Sport

ZAANDAM - De korfballers van Wit-Blauw/ Green Organics hebben zaterdag een zure nederlaag geleden. Bij concurrent ZKV werd met 25-24 verloren. De winnende goal viel in de allerlaatste seconde. Door dit resultaat nemen de problemen toe voor Wit-Blauw.

In deze wedstrijd ging het gelijk op. Na een ruststand van 13-11 in het voordeel van ZKV leek Wit-Blauw in de slotfase goede zaken te doen. De bezoekers kwamen op een voorsprong van 20-22. ZKV kwam echter langszij. Toch leek Wit-Blauw de beste papieren te hebben toen het op een 23-24 voorsprong kwam. Met minder dan een minuut op de klok wist ZKV echter de 24-24 aan te tekenen. In de allerlaatste seconde gooide ZKV van afstand raak. Direct daarna floot de arbiter voor het einde.

Door deze zure nederlaag is Wit-Blauw onder de rode streep beland. De ploeg staat voorlaatste in de overgangsklasse A. Eindigt Wit-Blauw op deze zevende plek, dan moet het na de reguliere competitie een beslissingswedstrijd spelen voor één plek in de overgangsklasse tegen een nummer zeven uit een andere overgangsklasse.