Afbeelding
Tennekes

KV DOS Kampen bijna in veilige haven na remise tegen KVA

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN –De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben zaterdag een punt gepakt tegen KVA (21-21). Daarmee zijn de Kampenaren zo goed als zeker van klassebehoud. Toch overheersten bij KV DOS Kampen na afloop gemengde gevoelens. De ploeg was lange tijd beter, maar mocht uiteindelijk nog blij zijn met een punt.

Bij DOS zat Frank Oranje op de bank als hoofdtrainer. Hij verving Jan Wiegers, die op vakantie was. Ook moest DOS het stellen zonder Linda van Keulen (ook vakantie). Manon de Waal was haar vervangster en deed het goed. "Vanwege het ontbreken van Linda van Keulen hebben we de opstelling was aangepast en de vakken wat omgezet. Dat leidde in één vak tot onwennigheden”, aldus Oranje.

De gelegenheidscoach keek toch zeer tevreden terug op de eerste helft. DOS stond al na zo’n kwartier op een 6-1 voorsprong. Daarna werd een strafbal gemist. Vervolgens kwam KVA wat terug. DOS ging rusten met een 12-9 voorsprong.

In de tweede helft was er lange tijd niets aan de hand voor DOS. Vervolgens kwam de thuisploeg in een lastige fase terecht. “We maakten veel persoonlijke fouten. Dat leidde tot veel strafworpen en vrije ballen. Die gingen er allemaal in”, aldus Oranje.

Zo’n zes minuten voor tijd kwam KVA langszij (19-19). Daarna zag het er even somber uit voor DOS, toen de bezoekers uit Amstelveen op een voorsprong van twee punten kwamen (19-21). Uiteindelijk pakte DOS toch nog een punt. Met dank aan Daniel Lewerissa. Hij scoorde twee keer van afstand.

Oranje was blij dat zijn ploeg kon afrekenen met de mindere fase. “Het was een volwassen wedstrijd. We zijn blijven knokken en hebben een gelijkspel uit het vuur gesleept. Dat was knap. Maar als je de hele wedstrijd erbij pakt, hadden we eigenlijk twee punten moeten pakken. Maar achteraf gezien mogen we ook blij zijn met een punt. Vooraf was onze doelstelling om KVA op afstand te houden. Dat is gelukt. Bij winst waren we helemaal veilig geweest. Nu zijn we dat nog niet helemaal, maar het moet wel gek lopen willen we nog in de problemen komen. Bij winst hadden we zelfs nog meegedaan om het kampioenschap. Ik heb toch een dubbel gevoel", aldus Oranje, die zich prima had vermaakt als 'gastcoach'. "Het was leuk om te doen en leuk om gevraagd te worden."

Met nog drie wedstrijden te gaan staat DOS op een vierde plek in de overgangsklasse D. Drie punten achter koploper SDO en vier punten boven de rode streep.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden