Afbeelding

Week van Amateurkunst Kampen gaat beginnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Gratis lezingen, workshops, ontmoetingen en culturele presentaties op diverse plekken in de stad: van 24 tot en met 31 mei vindt in Kampen de Week van de Amateurkunst (WAKK) plaats met dagelijks inspirerende activiteiten. Tip: combineer de WAKK met het Open Huis van Quintus en het muziekspektakel De Vlag van Kampen!

De WAKK is een door de provincie ondersteund, landelijk initiatief om de amateurkunst op een inspirerende en boeiende manier onder de aandacht te brengen. Zo vertelt Ferenc van Damme tijdens het Cultuurcafé op 24 mei over de plek van cultuur in een veranderende samenleving en komt wetenschapsjournalist Mark Mieras op maandag 28 mei naar Kampen om tijdens een lezing in de Stadsgehoorzaal antwoord te geven op de vraag ‘Wat schieten we op met kunst?’ Aanstormende singer-songwritertalenten kunnen hun hart ophalen op dinsdag 29 mei bij de Meet & Greet met singer-songwriters Vincent Corjanus, Henk Jans en Geert Leurink. Uiteraard brengen de heren ook enkele eigen nummers ten gehore.

Cultureel weekend

Speciaal voor scholieren en studenten is er in Quintus op vrijdagavond 25 mei een Open Huis Jongerenavond in Quintus met een tof programma boordevol muziek, dans, theater en kunst. Zaterdag 26 mei staat de stad bol van de presentaties en ontmoetingen. Zo is er bezoek van de partnersteden van Kampen, wordt het publiek getrakteerd op muzikale optredens en presentaties in de Buitenkerk, bij kunstencentrum Quintus (Open Huis!) en bij sporthal de Reeve tijdens de Vlag van Kampen. Verbindende schakel in het WAKK-programma (namens de gemeente Kampen) is het Cultuur Contact van Quintus Kampen. Het uitgebreide programma is dan ook te vinden op www.quintuskampen.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden