Grote schade door brand bedrijven bij daglicht goed te zien (video)

112

KAMPEN - Een zeer grote brand heeft zondagnacht 27 mei meerdere aan elkaar gelegen bedrijven aan de Energiestraat in Kampen volledig in de as gelegd. Ook een aantal geparkeerde auto's werden verwoest door de brand. Kringloopwinkel De Kleine Beurs, SLM Autobanden en -velgen, 2e Hands auto's, de opslag van charterbedrijf Sail Oban en een hovenier hebben hun 'brood' in vlammen op zien gaan.

Foto: GinoPress B.V.

Willem van Engelen, eigenaar van de kringloopwinkel, was flink geëmotioneerd: "Zeker vier jaar lang heb ik al m'n tijd hierin gestoken en alles is in één klap weg. Ik heb nu even geen idee hoe ik verder moet, het liep net zo lekker dit jaar...". Van Engelen lag tijdens het uitbreken van de brand net in zijn bed, toen hij werd ingelicht. "Toen ik aankwam was er helemaal niets meer te redden." Waar en hoe de brand precies kon ontstaan, is ook voor hem nog een groot raadsel.

Foto: GinoPress B.V.

In de directe omgeving van de uitgebrande bedrijven is asbest neergekomen. De Energiestraat en de Dieselstraat zullen nog enkele dagen zijn afgesloten. Inmiddels is Weever groep gestart met opruimwerkzaamheden en de asbestsanering. Tientallen mensen kwamen zondagmiddag een kijkje nemen.

Foto: GinoPress B.V.

Foto: GinoPress B.V.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden