Afbeelding

Recycling Beach Kampen een aanwinst voor de stad

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Wanneer het bedrijf Recycling Kampen besluit om dit jaar vrachtwagens ‘strandzand’ te sponsoren om zo Beach Kampen in 2018 mogelijk te maken, bedenkt de organisatie zich geen moment: dit jaarlijks terugkerend evenement krijgt de naam van deze megasponsor, namelijk Recycling Beach Kampen.


Harry Mooiweer van Recycling Kampen, vertelt: “Een tijdje terug werd ik door Bas Diender benaderd met de vraag of wij hoofdsponsor van Beach Kampen wilden worden. Het zand, de basis van Beach Kampen, is de grootste kostenpost voor dit jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar bleek het lastig om de organisatie financieel rond te krijgen. Ook voorgaande jaren leverden wij – maar dan tegen betaling - het zand. Ik vond het, namens Recycling Kampen, een gemiste kans dat dit fantastische evenement omwille van een financieel tekort niet door zou kunnen gaan. Dus besloot ik in de vorm van zand ons steentje bij te dragen.”


Aanwinst voor de stad
“Het strand op het Van Heutzplein ligt op de route naar mijn werk. Voorgaande jaren genoot ik intens van dat prachtige plaatje aan het stadsfront. Links het strand, rechts de boten. Een perfecte combinatie op een unieke plek. Niet alleen de ligging, maar het hele evenement is wat mij betreft uniek. Een aanwinst voor de stad. Het biedt legio mogelijkheden voor zowel jong als oud. Het is een multifunctioneel evenement en toegankelijk voor alle burgers. Naast sporttoernooien kunnen kinderen er bijvoorbeeld zandkastelen bouwen en is er zelfs een heuse bioscoopavond. Voor iedereen is er wat te doen! Het evenement brengt mensen bij elkaar, het verbroedert zelfs.”


Over Recycling Kampen
“Dat is niet de enige reden waarom ik Beach Kampen een warm hart toedraag. De milieustraat van de Gemeente Kampen bevindt zich op het terrein van Recycling Kampen. Inwoners van Kampen kunnen hier al hun afval storten, zowel zakelijk als particulier. Onze hoofdactiviteit is het bewerken, verwerken en inzamelen van bouw-, sloop- en bedrijfsafval. Wij maken zoveel mogelijk afval geschikt voor hergebruik. Onze specialisatie is het recyclen van alle steenachtige stoffen, dus ook van zand.”


Iets terugdoen
“Als bedrijf sponsoren we, via de sponsoractie, ieder jaar diverse lokale verenigingen. Door het grote financiële tekort van Beach Kampen besloten we dit jaar om de totale sponsoractiepot in zijn geheel te sponsoren aan één Kamper evenement waar onze naam aan verbonden wordt. Aan dit evenement kan dus iedere inwoner van de gemeente Kampen meedoen of plezier aan beleven. Beach Kampen is bedoeld en toegankelijk voor de hele Kamper gemeenschap. En dat is het publiek dat wij willen bereiken. Niet alleen tijdens de aanlevering van het zand – wat overigens door shovels van Woning uitgereden wordt – ook tijdens de verschillende toernooien ben ik er zeker bij. Ik heb geen specifieke voorkeur voor een sport, ik houd van vrijwel alle sporten.”


Bijzonder moment?
“Dit betreft eigenlijk het moment voorafgaand aan het evenement, namelijk het moment waarop het zand gestort en uitgereden wordt op het Van Heutzplein. Hier is een filmpje van gemaakt dat versneld laat zien hoe het strand met ons zand ontstaat.”

RECYCLING KAMPEN SPONSORT BEACH KAMPEN MET STRANDZAND

Dit jaar probeert Recycling Beach Kampen aandacht en geld te verzamelen voor het familiehuis ‘Daniel den Hoed’ in Rotterdam. In dit familiehuis logeren de familieleden van kankerpatiënten dichtbij het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam.
Het komt voor dat familieleden van ver moeten komen om hun gezinslid te bezoeken. Overnachten in de buurt van het ziekenhuis is dan geen uitzondering. In plaats van een onpersoonlijk hotel, kan de familie terecht in het familiehuis. Dit geldt – als de situatie het toelaat – op sommige momenten ook voor de patiënt, zodat de familie samen kan zijn. Het familiehuis biedt in zware tijden veel warmte, een rustige eigen plek in een huiselijke omgeving.
Voor meer informatie: www.familiehuis.nl

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00