Afbeelding
Pixabay/Attest Communicatie

Inloopspreekuur Humanitas over thuisadministratie

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het afgelopen inloopspreekuur van Humanitas in de bibliotheek van Kampen was bijzonder geslaagd. Daarom vindt er ook in juni weer een inloopspreekuur plaats. Dinsdag 12 juni kunnen belangstellenden van 13.30 tot 15.00 uur weer met deze organisatie in gesprek te gaan. Dit keer staat de thuisadministratie op de agenda.

'Een maand geleden boden we dit spreekuur voor het eerst en we hebben gemerkt dat het in een grote behoefte voorziet', vertelt coördinator Ingrid Blind.

Hulpvraag
Humanitas Kampen heeft een veelvoud aan zaken waarbij het de inwoner van Kampen kan helpen. 'Deze keer gaan we extra aandacht besteden aan de thuisadministratie en onze budgetcursus', vertelt Ingrid. 'Heeft u uw administratie niet op orde, of heeft u financiële problemen, dan kunt u via Humanitas hulp krijgen van een vrijwilliger bij u thuis. Meedoen aan een budgetcursus of online ondersteuning voor jongeren bij financiële vragen is ook een mogelijkheid.' Als coördinator thuisadministratie bij Humanitas helpt Ingrid mensen bij wie de administratieve last hen boven het hoofd groeit. 'Hulp vragen is absoluut geen schande. Het getuigt eerder van inzicht en verantwoordelijkheid', vindt ze. 'Bij Humanitas geloven we dat mensen heel veel zelf kunnen, maar soms even een steuntje in de rug nodig hebben. Dat steuntje kunnen wij bieden.’

'Spannend'
'Om hulp vragen kan spannend zijn', weet ze. Toch hoopt Ingrid dat het mensen er niet van weerhoudt om hulp te vragen. 'Onze vrijwilligers zijn getraind en weten waar ze op moeten letten. Ze zijn discreet en werken met respect voor de cliënt en hun situatie. Dat betekent dat een ieders privacy is gewaarborgd.' Naast het vrijwilligerstraject geeft Humanitas ook de training ‘Uitkomen met je inkomen’ waarbij je in zes bijeenkomsten onder andere leert om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. 'We geven slimme bespaartips, en nog veel meer', vertelt Ingrid, die benadrukt: 'Onze hulp en trainingen zijn gratis.'
Hulp nodig, of wilt u als vrijwilliger hulp bieden? Kom dan dinsdag 12 juni vrijblijvend langs en informeer naar de mogelijkheden.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden