Afbeelding

Full Color Festival Kampen 2018

· leestijd 1 minuut Cultuur

Het gezelligste gratis festival van Kampen en omstreken staat weer voor de deur! Op vrijdagavond 15 juni en zaterdag 16 juni staat de 23e editie van het Full Color Festival in het stadspark van Kampen. Rondom de Buitensingel in het Groene Hart van Kampen kan er genoten worden van een wervelwind aan culturen, muziek, dans en theater.

Wat begon als een klein festival, is inmiddels uitgegroeid tot een tweedaags evenement. Hoewel de grootte is toegenomen, blijft de vertrouwde sfeer onveranderd. De cultuurmarkt vormt het hart van het festival en ’t Ukien Kampen verzorgt de programmering van alle podia.

Op vrijdagavond 15 juni is het hoofdveld geopend vanaf 17.00u en start de eerste act, Colorwaves, om 18.00u. De avond wordt afgesloten door niemand minder dan Plork en de Aannemers: feestje gegarandeerd!

Op zaterdag 16 juni vanaf 12.00u kan de cultuurmarkt bezocht worden en zetten ook de scouting en Kinderboerderij Cantecleer in het park hun deuren open. Om 13.30u start de programmering op het hoofdpodium: o.a. Fusca, Wood’n Goldfish, Pater Moeskroen, Fokko, Doe Maar Na en drummerbauke dragen bij aan de gezellige sfeer. Daarnaast is er muziek en theater te vinden op de natuurspeelplaats op het singer-writerspodium en het amfitheater, en bij de scouting op het Quintuspodium. Diverse acts van eigen Kampense bodem zijn hier te zien. De hele dag door zijn er tal van straattheateracts op het festival actief.

Natuurlijk is er ook voor de laid-back festivalganger wat te doen. Of beter gezegd: die kunnen lekker niks doen. Het speciaal-bieren-terras biedt op zaterdag mogelijkheden genoeg om onderuit gezakt te genieten van een biertje en andere festivalgangers te bekijken.

Nieuw dit jaar is het project Thuis Spelen, opgezet door Chloë Smit. Dit is een samenwerking tussen muzikanten van verschillende culturen. Samen zoeken ze naar een antwoord op de vraag: wat betekent thuis voor jou? Overdag wordt er samen gejamd in het speelhuis op de natuurspeelplaats en om 19.00u is de eindpresentatie in het amfitheater.

Jong, oud, groot, klein: er is genoeg te doen voor iedereen bij Full Color Festival Kampen. Dus kom langs en dompel je onder in een feest van cultuur, muziek en gezelligheid. Zien we je daar?

Extra:

Heb jij 15 en 16 juni nog geen plannen en wil je een ervaring om nooit te vergeten? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het Full Color Festival. Achteraf zal er nog een vrijwilligersfeest zijn om onder het genot van een hapje en drankje nog eens na te praten over weer een mooi festival.

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar fullcolorfestival@gmail.com. Kijk voor meer info over het festival op: www.fullcolorfestivalkampen.nl/vrijwilligers