Afbeelding

Diploma voor Bijbelcursisten

Algemeen

KAMPEN – Een groep van 25 mensen heeft in twee jaar tijd de gehele Bijbel gelezen en samen besproken. Onlangs kregen ze een 'diploma' voor hun prestatie.

In circa 40 avonden werd de Bijbel in twee jaar tijd van kaft tot kaft behandeld. De cursisten kregen huiswerk, lazen aaneengesloten passages en bespraken dit klassikaal. De drie docenten gaven iedere avond een voorbeschouwing door de context van ieder boek te duiden. Na lezing werden de stukken besproken en werden vragen erover klassikaal beantwoord.

De organisatie vertelt: "De cursisten waren gretig in hun honger naar kennis. Soms moesten vragen geparkeerd worden om de antwoorden tijdens een volgende bijeenkomst te kunnen geven. Ook waren er 'openbaringen' zoals dat Genesis, het eerste Bijbelboek, eigenlijk pas heel veel later dan andere Bijbelstukken werd geschreven. Dat schrijven gebeurde ook nog eens door diverse auteurs. Een belangrijk discussiepunt was 'Hoe plaats je de Bijbelverhalen in de huidige tijd?'. Zo kwamen meerdere visies voorbij die tot nadenken stemden en nieuwe inzichten opleverden."

Eind mei studeerden de cursisten af. Een deel van hen ging op de foto voor het 'schoolgebouw' Levensbron aan de Vloeddijk. De docenten waren de theologen Anneke van der Velde (voorganger Vrijzinnigen), Rinus van Warven (voorganger Lutheranen) en Maarten Bondzio.

Afbeelding
Eerste plekken Vrijmarkt IJsselmuiden al gereserveerd Algemeen 26 minuten geleden
Afbeelding
Het Qu&Du (dok) concert in de Burgwal (3 foto's) 3 foto's instagram 39 minuten geleden
Afbeelding
COA vraagt vergunning aan voor opvang 'Kamper' ontheemden aan Hilbert van Dijkstraat Algemeen 4 uur geleden