Afbeelding

Nieuwe aanwinst Eser Elmali van DOS Kampen kiest onverwachts voor Sportclub Genemuiden

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Eind april dacht DOS Kampen met Eser Elmali een nieuwe keeper binnen te hebben, maar op de laatste dag van de overschrijvingsperiode bleek het jawoord van de goalie weinig waard. Elmali heeft gekozen voor Sportclub Genemuiden.

Als Zwollenaar is DOS-trainer Edwin Kwakkel wel wat gewend. In het Zwolse amateurvoetbal wordt ieder jaar volop geronseld. “Als een sportman de mogelijkheid krijgt om toch een aantal niveaus hoger te kunnen spelen, dan maak je daar werk van. Al is de timing wel erg ongelukkig. Ik kan hem alleen maar succes wensen”, aldus Kwakkel.

Met Christian Riemens, Frank Jansen, Erik Rotman, Allan Bakker en Arjan Vorsselman wordt de selectie versterkt met vijf aanwinsten. Kwakkel verklaart heel blij te zijn met de kwaliteit van de eerste selectie voor komend seizoen. Volgens hem is DOS ‘zonder de geldbuidel op zak’ toch interessant voor bepaalde spelers. Hij wijst op de verbetering van de randvoorwaarden. “Goede faciliteiten en festiviteiten. Dat brengt sfeer in een groep.”