Afbeelding
Tennekes

Go-Ahead-voorzitter Theo Rietkerk: 'Horrorscenario is weg'

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Theo Rietkerk zat de afgelopen weken in spanning of het allemaal wel goed zou komen, maar had toch steeds vertrouwen in een goede afloop. Dat gebeurde uiteindelijk ook. “Het horrorscenario is weg.”

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Den Ham staat Rietkerk met een stralende glimlach op zijn gezicht bij het veld. “Je komt goed voor met 1-0. Dan maak je niet de 2-0 en sta je ineens met 1-2 achter. Daarna hebben we ons goed herpakt. Hellendoorn en Strieker brachten er pit in. Dat hadden we op dat moment nodig. Zandbergen scoort in deze wedstrijd twee keer. Dan zie je hoe waardevol hij is. Deze afloop geeft een positieve boost aan onze vereniging, maar ik speel zo’n nacompetitie liever niet weer”, aldus Rietkerk.

Go-Ahead speelde in deze competitie alleen maar thuiswedstrijden. “Ik denk dat een uit- en thuiswedstrijd rechtvaardiger is. Met kampioen SVZW, Flevo Boys, DETO en WHC promoveren vier ploegen naar de hoofdklasse. Dat geeft de zwaarte van de eerste klasse D aan. De jongens van Den Ham verdienen een pluim. Ze hebben het onze aanvallers echt moeilijk gemaakt.”