Afbeelding
Tennekes

Jurrian Zandbergen weer goud waard voor Go-Ahead Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Jurrian Zandbergen was zaterdag het goudhaantje van Go-Ahead. Met twee treffers was hij enorm belangrijk in de finale van de nacompetitie.

“De opluchting is heel groot”, vertelde Zandbergen na afloop. “Het had heel veel pijn gedaan als het niet was gelukt. We brengen onszelf vandaag weer in de problemen door bij corners niet mee te lopen. Dan kom je vervolgens zo slecht de kleedkamer uit. Je voelde aan alles dat er heel veel druk op zat. Na de 1-2 leek het nergens meer op, maar daarna hebben we wel mentaliteit getoond.”

Voor Zandbergen was de nacompetitie een slijtageslag. Bijna het gehele seizoen zat hij aan de kant vanwege een blessure. In de nacompetitie was hij van grote waarde. “Je voetbalt niet veel. Die twee nacompetitiewedstrijden hakten er heel erg in. Vandaag was ik na 80 minuten op, maar we hadden al drie keer gewisseld. En dan kop ik ook nog die bal uit een lekkere voorzet erin.” Zandbergen was zeer content met de inbreng van Julian Hellendoorn en Jim Strieker. “Ze zijn fantastisch ingevallen. Ze draaiden moeiteloos mee. Dat verdient een groot compliment.”

Ondanks de spanning en de druk heeft Zandbergen toch wel genoten tijdens de nacompetitie. “De nacompetitie is fantastisch, maar dan moet je wel winnen. De entourage was vandaag geweldig." Voor de spits zit het seizoen er nog niet op. “Donderdag speel ik met het tweede elftal de bekerfinale. Ik heb nog vijf dagen om te herstellen”, aldus een lachende Zandbergen.