Afbeelding
Tennekes

Henk Nieuwenhuis klaart klus als interim-trainer bij Go-Ahead Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Als voetballer beleefde Henk Nieuwenhuis bij DOS Kampen prachtige successen, maar op die momenten bleef hij nuchter. Maar in de finale van de nacompetitie was er naar eigen zeggen veel meer emotie bij de trainer.

“Jurrian Zandbergen wilde maar één ding en dat was handhaving afdwingen. Vervolgen scoort hij twee keer. Jim Strieker en Julian Hellendoorn pakten het moeiteloos op. Daar krijg ik emotie van. Je neemt wel risico. Als het 1-2 blijft, vraagt iedereen zich na afloop af waarom Nieuwenhuis die jonge jongens voor de leeuwen heeft gegooid.” En Nieuwenhuis genoot ook van spelers die er echt voor wilden gaan in de nacompetitie. “Kevin Coenraad heeft er zelfs zijn vakantie voor opgeofferd.” En als ik dan zie wat de supporters allemaal hebben gedaan met vlaggen en shirts. Dan zie je dat het hier toch leeft.”

Nieuwenhuis wist dat hij een lastige klus oppakte toen hij besloot om het seizoen af te maken als interim-trainer. “Het viel me tegen dat we het in de competitie niet hebben afgemaakt. Toen ik kwam, ging het stukken beter. We hadden een goede fase, maar het kwam niet goed. Je speelt gelijk tegen Nunspeet en verliest bij asv Dronten. Dat was zo onnodig. Vervolgens heb ik de steun gekregen van het bestuur, de supportersvereniging en de bussinessclub. We hebben de rijen gesloten.”

Uiteindelijk heeft Nieuwenhuis zijn doelstelling gehaald. Go-Ahead blijft eersteklasser. “Vandaag miste je Roy Visscher en Nick Bakker, maar het is mooi dat de jongens de verantwoordelijk hebben gepakt. Deze nacompetitie is moeilijk geweest. Het mentale aspect was belangrijk. Je bent favoriet. Kun je de druk aan? De jongens waren af en toe zo krampachtig. De klus heeft me heel veel energie gekost, maar ik heb er wel intens van genoten.”