Tennekes

Go-Ahead blijft eersteklasser na slijtageslag tegen Den Ham

· leestijd 3 minuten Sport

KAMPEN – De missie van Go-Ahead Kampen in de nacompetitie is goed afgelopen. Zaterdag won de ploeg van interim-trainer Henk Nieuwenhuis met 3-2 van Den Ham. Daar had de ploeg wel een verlenging voor nodig. Daarin was Jurrian Zandbergen beslissend. Hij kopte de beslissende 3-2 tegen de touwen.

Den Ham ontpopte zich in de finale van de nacompetitie als een zeer stugge tegenstander. De bezoekers namen in de eerste minuten gelijk het initiatief. Dat leidde al in de 1e minuut tot een schietkans voor Michel Kamphuis. Een minuut later werd een schot van Louis Vijfhuizen naast getikt door Go-Ahead-doelman Tim Noordman. Uit de daarop volgende corner kopte Kamphuis over. De eerste kans voor Go-Ahead was gelijk raak. Een pass van Wilbert Wessels werd doorgetikt, waarna Zandbergen raak schoot. Daarna controleerde Go-Ahead aanvankelijk de wedstrijd. In de 25ste minuut was er een verrassend schot van Leroy Knol. Keeper Jeffrey Ekkel tikte de bal over.

In de slotfase van de eerste helft werd Go-Ahead steeds slordiger. Toch was Zandbergen nog dicht bij de 2-0 Hij kopte naast uit een corner. Vlak voor rust kwam Den Ham langszij. Michel Schurink haalde uit en raakte de lat. In de rebound sloeg Rane Kootstra toe. Nick Hendriks trachtte op de doellijn redding te brengen, maar hij kwam te laat. Volgens de arbitrage was de bal over de doellijn geweest. In de blessuretijd van de eerste helft was er ook nog een kans voor Den Hams-speler Kevin Ruiterkamp. Keeper Noordman bracht redding.

De gelijkmaker was een klap voor Go-Ahead en deze treffer leek in negatieve zin door te werken in de tweede helft. De thuisploeg begon zeer matig aan de tweede helft. Wel was er in de 48ste minuut een kans voor Wessels, maar hij raakte de bal niet lekker. Drie minuten later kreeg Go-Ahead een nieuwe dreun. Dat mocht de ploeg zichzelf aanrekenen. Roy Zorgdrager kreeg veel te veel tijd en ruimte en kon op z’n gemak uithalen. Zijn inzet belandde in de kruising: 1-2. Na deze treffer was Go-Ahead helemaal van slag. De ploeg deed maar wat en leek er niet meer in te geloven. Zorgdrager kreeg de gelegenheid om de 1-3 aan te tekenen, maar schoot hoog over.

Go-Ahead-trainer Nieuwenhuis besefte dat hij wat moest doen en kwam tot een verrassende ingreep. Julian Hellendoorn kwam in het veld voor Leroy Knol. Deze ingreep pakte uitstekend uit. De A-junior, dit seizoen spelend in het tweede elftal van Go-Ahead, bracht de broodnodige energie op het middenveld. In de 74ste minuut bracht Nieuwenhuis Jim Strieker voor Laurens van Keulen die niet meer verder kon. Ook Strieker viel uitstekend in.

Met toegevoegd jeugdig elan ging Go-Ahead op jacht naar de gelijkmaker. Den Ham kwam er steeds meer door te zitten en de ruimtes werden groter. Go-Ahead kreeg kansen. In de 81ste minuut viel de gelijkmaker. Een inzet van Zandbergen werd gepakt door de keeper. Julian Hellendoorn sloeg vervolgens toe in de rebound. Daarna voorkwam Strieker met een goede verdedigende actie succes voor Den Ham, schoot Bram van Enk in kansrijke positie over en miste een schot van Ruiterkamp van Den Ham kracht.

Een verlenging moest vervolgens de beslissing brengen. In de 5e minuut van de verlenging schoot Wessels naast. Go-Ahead ging door en kwam in de 9e minuut van de eerste verlenging op 3-2. Een voorzet van Nick Hendriks werd uitstekend binnen gekopt door Zandbergen. Even later verrichtte Noordman een prima redding op een schot van Louis Vijfhuizen.

In het begin van de tweede verlenging was Noordman weer belangrijk. De Go-Ahead-goalie tikte een schot van Den Ham naast. Den Ham kon vervolgens niet meer de kracht vinden om een slotoffensief te ontketenen. Enkele minuten voor het eindsignaal moest Den Ham met tien man verder. Michel Kamphuis kreeg rood na een overtreding op Arjan Wiegers. Go-Ahead slaagde er niet in om de beslissing te forceren. Daardoor bleef het oppassen voor de thuisploeg. Zorgdrager claimde een penalty toen hij neer ging in het strafschopgebied. De arbiter zag hier echter een schwalbe in en gaf Zorgdrager een tweede gele kaart. Den Ham hoefde niet lang met negen man te acteren. Al snel floot de arbiter voor het einde.

Daarna bouwde de Go-Ahead-aanhang een feestje op het veld. De opluchting was enorm. Een zeer teleurstellend seizoen kende voor Go-Ahead toch nog een goed einde.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05