2018 biedt in Kampen weer een zomer vol vertier.
2018 biedt in Kampen weer een zomer vol vertier. Foto: Tennekes.

9 tips voor een onvergetelijke zomer in Kampen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Je vervelen in Kampen? Onmogelijk! De komende maanden staan bol van de zomerevenementen. Muziek, creativiteit, ronkende motoren, een lekker wijntje. Kampen heeft het allemaal. Wij hebben alvast een paar niet te missen evenementen voor jullie uitgezocht.

Swingen tijdens de Kamper Ui(t)dagen

Tijdens de Kamper Ui(t)dagen geniet je in de sfeervolle binnenstad van een gezellige en veelzijdige braderie. Daarnaast is er live muziek op de terrassen en worden er gezellige feesten op de Plantage georganiseerd tot in de late uurtjes. En op deze donderdagen in de zomer geniet je van Kampen van bovenop de Nieuwe Toren of vanaf het water vanaf de Veerman van Kampen.

De Kamper Ui(t)dagen staan garant voor vele koopjes en swingende muziek. Op de foto The Reckless Beats in de Torenstraat. Foto: Fred Sollie.

Kamper Stripspektakel

Op zaterdag 18 augustus vindt alweer de 20e editie plaats van het Kamper Stripspektakel. De leukste, en gezelligste stripbeurs van Nederland die liefhebbers uit het hele land trekt, ja, zelfs velen van over de grens. Ontmoet striptekenaars en illustratoren, vind het stripboek waar je al jaren naar op zoek bent. En dat alles in het historische decor van Kampen.

Op jacht naar die ene strip tijdens het Kamper Stripspektakel. Foto: Tennekes.

Creaspektakel

Het leukste outdoorhobbyfestival vindt op zaterdag 18 augustus plaats in de binnenstad van Kampen. In de vele kraampjes vind je de nieuwste hobbyartikelen. Doe mee met de mini-workshops waar de nieuwste technieken worden gedemonstreerd. En laat je inspireren door de leuke demo’s.

Oogstdag Kampereiland

De traditionele Oogstdag op het Kampereiland is zaterdag 18 augustus. Net buiten Kampen, bij Museumboerderij Erf29 zie je met eigen ogen hoe men vroeger traditionele oogstte. Daarnaast zijn er demonstraties van diverse andere oude ambachten. En is er een markt met producten uit de omgeving. Geniet van de oldtimer-tractors en andere landbouwmachines. Vergeet niet de Museumboerderij te bezoeken.


De Oogstdag Kamper Eiland levert jaarlijks nostalgische plaatsjes op. Foto: Tennekes.

Riverside Party

Een Amerikaanse dag in Kampen voor jong en oud op de laatste zaterdag van augustus. Bewonder de Harley’s, prachtige Amerikaanse auto’s en trucks. Er staan verschillende Rock en Blues bands overdag op het programma. ’s Avonds draait een dj met een mega lasershow. Er is een grote markt, stunt shows, eten en drinken en ook voor de kinderen zijn er veel leuke gratis attracties.


Muziek en motoren domineren de Riverside Party. Foto: Tennekes.

Hops & Grapes & Open Monumentendag

Het mooie Stadspark wordt in het Open monumentenweekend omgetoverd tot een gezellig proeflokaal in de buitenlucht. Een proeflokaal met de beste bieren en wijnen per glas. En bij de verschillende foodtrucks stil je de lekkere trek. Er is zelfs een kinderopvang met toezicht zodat jullie heerlijk kunnen ontspannen op het festival. In datzelfde weekend staan de deuren van verschillende bijzondere monumenten in Kampen open voor jou.
Het Hops en Grapes festival. Foto: Tennekes.

Nautische Hanzestad Kampen

Ontdek Kampen vanaf het water. Want je kunt meevaren met de Veerman van Kampen, meezeilen met de Jannes van Campen, met een groepje varen met het Kamperschuitje of zelf het roer in handen nemen met Boothurenkampen.

Laat je rondleiden door Kampen

De stad ontdekken? Meld je dan aan voor de stadswandeling door Kampen. Iedere zaterdag start er een stadswandeling vanaf het Tourist Informatiepunt in de Stadskazerne. Interessant voor bezoekers en Kampenaren.

Foto: Tennekes.

Op de fiets

Het historische Kampereiland, de prachtige IJsseldelta, Zwolle, Hattem en Elburg vlakbij. Hanzestad Kampen ligt in een prachtige gevarieerde omgeving om per fiets te verkennen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.