Van gemeentebankje naar vacaturebankje

Partnerbijdrages

Dankzij het straatmeubilair staan bewoners veel vaker in contact met de gemeente dan ze denken. Om de gemeente te profileren als uitdagende werkgever gebruikt Driessen, het uitzendbureau dat zich uitsluitend richt op functies in de publieke sector, het straatmeubilair als onverwachts communicatie medium. Op zaterdag 30 juni wordt op het plein bij de Vispoort in Kampen een vertrouwd gemeentebankje tijdelijk omgebouwd tot een pop-up uitzendbureau voor functies bij de gemeente: ‘t Vacaturebankje. De Driessen-intercedenten komen daar graag in contact met werkzoekenden om de mogelijkheden op het gebied van werk te bespreken.

“Als je mensen wil laten zien dat de gemeente uitdagende vacatures heeft uitstaan, dan moet je dat ook op een opvallende manier doen,” aldus Jordy Steenbergen, locatiemanager bij Driessen Zwolle. “Het aantal contactmomenten dat de bewoner heeft met de gemeente is dankzij het straatmeubilair enorm hoog en dit benutten we op deze manier.”

Hoe een gemeentebankje wordt omgetoverd tot vacaturebankje? Dankzij een glazen kubus om het straatmeubilair ontstaat er een comfortabel pop-up uitzendbureau waar de voorbijgangers van opkijken. “Gemeentes zijn heel enthousiast over dit initiatief en wij weten dat werkzoekenden de gemeente vaak als werkgever overwegen,” aldus Jordy. ‘t Vacaturebankje staat 1 dag in Kampen en zal vervolgens verschillende gemeentes in Nederland aandoen. Vacatures bij gemeentes en andere organisaties in de sectoren overheid, onderwijs, zorg en cultuur in heel Nederland zijn te vinden op www.driessen.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.